Opleiding de nieuwe fotograaf

Opleiding de nieuwe fotograaf

De wereld, en ook de wereld van de fotografie is de afgelopen jaren sterk veranderd. Dit vraagt om een nieuw soort fotograaf. Door het doen van deze opleiding kun jij zo'n fotograaf worden. Een fotograaf die niet alleen prachtige foto's maakt, maar waarbij ook alles en iedereen die je aanraakt met jouw blik en klik, een stukje mooier, zelfverzekerder en sterker wordt. Inclusief jijzelf. De wereld heeft jouw oog nodig. Vind samen met mij jouw Magische Klik.

 

Deze opleiding van de Powershoot Academy is een exclusieve opleiding die online videolessen en masterclasses combineert met persoonlijke aandacht en privélessen.

Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de opleiding een stuk korter is dan de reguliere fotografie opleidingen. Je wordt gedegen en allround opgeleid, waarin er voldoende ruimte is om jouw specialisatie te vinden en je daar deels op te richten. In deze opleiding is alles mogelijk. De lessen worden gegeven door een bevlogen en gepassioneerd trainer, die je niet alleen meeneemt in de technische wereld van de fotografie, maar ook in die van de psychologie achter fotografie en in de wereld van het ondernemerschap. 

 

Fotograferen op mooie plekken in Zutphen tijdens de livedagen

 

Waar bestaat de opleiding uit

Deze opleiding bestaat uit 1,5 jaar lang online videolessen, twee wekelijkse groepszoomlessen, een aantal live groepslessen in het prachtige Zutphen en twee live privélesdagen. Na de 1,5 jaar heb je nog een half jaar de tijd om je examenopdracht te maken en in te leveren. Elke 4 weken maakt de student twee opdrachten die uitgebreid besproken worden.

 

Is deze opleiding voor jou?

Word jij blij van elke klik die jouw camera of smartphone maakt, van alle beelden die je vangt en van iedereen waar jij een lach op het gezicht tovert? Misschien weet je technisch nog maar weinig of zelfs niks en staat het idee om als fotograaf door het leven te kunnen gaan nog ver van je af. Maar wanneer je een voorzichtige glimlach op je gezicht krijgt bij het idee, dan zou deze opleiding weleens voor jou kunnen zijn. Deze opleiding is goed te combineren met een (fulltime) baan. Technische voorkennis is niet nodig, je leert dit tijdens de opleiding vanaf de basis. Het enige dat je nodig hebt is een diep verlangen in je hart om samen met jouw camera deze wereld een stukje mooier te maken.
 

Tijdens een live dag fotograferen in de mooie Walburgiskerk. Foto's door Tim Wengelaar

 

Wat heb je nodig

Voor de opleiding moet je beschikken over een spiegelreflexcamera of een goede systeemcamera met minimaal een zoomlens. Ook is een statief fijn om te hebben en wat later in de opleiding een systeemflitser. Heb je nog niet de juiste apparatuur dan help ik je graag met advies voor het aanschaffen ervan.

 

Door wie

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Petra van Vliet. Ik ben de oprichter van de Powershoot Academy. Ik heb in verschillende workshops en trainingen al maar dan 10.000 mensen leren fotograferen. Velen hiervan werken inmiddels zelf als succesvol fotograaf. Ik heb het talent om de ingewikkelde techniek van fotografie voor iedereen begrijpbaar uit te leggen en mensen snel naar een hoger niveau te tillen. Vanaf de start van mijn  succesvolle carrière als fotograaf heb ik altijd live trainingen gegeven, zowel in binnen als buitenland. De afgelopen 10 jaar zijn daar de online trainingen bijgekomen. Ik ben als fotograaf altijd al een beetje 'anders' geweest. Ik ben de enige fotograaf in Nederland die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar gedrag van mensen voor en achter de camera. Deze kennis maakt dat deze opleiding uniek is en perfect past bij de nieuwe online wereld en de nieuwe fotografen.

 

Lessen binnen en buiten

 

Duur van de opleiding

De lessen zijn in totaal 1.5 jaar. Na de 1,5 jaar heb je nog een half jaar te tijd om je examenopdracht te maken.

 

Datum

Deze opleiding start begin september 2024. De online zoomlessen zijn twee keer in de maand op dinsdagavond. De live dagen en de privé dagen in Zutphen zijn in overleg.

 

Fotograferen op mooie plekken in Zutphen

 

Waarom kiezen voor deze opleiding?

 • Je zit niet vast aan vaste lesdata op locatie en je kunt volledig op een moment van jouw keuze de videolessen bekijken. De live zoomlessen zijn in de avond uren en de live dagen in Zutphen worden in overleg gepland.
 • Bij deze opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan wie jij bent voor en achter de camera. Ook wordt er veel gewerkt aan hoe jij zelfverzekerd bent als fotograaf. Je leert hierdoor naast fotografie ook veel over jezelf, je medecursisten en de mensen waar jij in de toekomst mee gaat werken.
 • Naast de techniek gaat het ook om de psychologie en het gevoel achter fotografie. Dit punt en het vorige punt is het unieke specialisme van Petra. Dit is in deze mate niet te vinden bij een andere opleiding.
 • Omdat Petra zowel als fotograaf, trainer en ondernemer altijd succesvol is geweest is de opleiding volledig op de praktijk afgestemd en leer je naast fotograferen ook hoe je de fotografie het beste in de praktijk kunt toepassen.
 • Er wordt ook aandacht besteed aan wie jij straks bent als ondernemer. Je krijgt veel tips over hoe je dit aan kunt gaan pakken en ook echt voldoende inkomsten kunt genereren met fotografie.
 • Petra heeft een groot talent om ingewikkelde dingen simpel te maken. Dit betekent dat je bij haar ook heel goed kunt leren fotograferen wanneer je niet technisch bent aangelegd.
 • De persoonlijke lesdagen zijn volledig afgestemd op jouw behoeften, talent en/of jouw gekozen specialisatie.
 • Tijdens de huiswerk opdrachten leer je denken en werken als een fotograaf.
 • Petra heeft veel liefde voor het vak als fotograaf maar ook voor het vak van trainer. Ze geeft al haar kennis en ervaring daarom met hart en ziel en met veel passie door.
 • De opleiding is korter en gerichter, met meer individuele aandacht dan de bestaande fotografie opleidingen. De investering is daardoor ook een stuk minder.
 • Je leert hoe je jouw talent en werk kunt inzetten om de wereld een stukje mooier te maken.

 

Naast het fotograferen met daglicht leer je ook flitsen met zowel systeemflitsers als studioflitsers

 

Investering

Bij de opleiding betaal je een bedrag van 327 euro per maand. Je betaalt dit bedrag 18 termijnen lang. Het totaal bedrag is dus 5.886 euro. Dit is inclusief BTW, alle videolessen, zoomlessen, live dagen, privédagen en examen begeleiding. De betalingen zijn er dus alleen tijdens de 18 maanden dat je les hebt en niet meer tijdens het half jaar dat je aan je examen opdracht werkt.

 

Interesse

Gaat jouw hart sneller kloppen bij het lezen van deze info, neem dan vrijblijvend contact met mij op via petra@powershootacademy.com of bel naar 0645442170. We kunnen dan samen een zoomgesprek inplannen. In dit gesprek kun je al je vragen stellen en komen we er samen achter of deze opleiding voor jou geschikt is.

 

 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden