Online basistraining fotografie

Online basistraining fotografie

 

Start 22 augustus

 

Je hebt een prachtige camera, maar jouw foto's worden nog steeds onscherp of onderbelicht. Je vakantie foto's geven absoluut niet weer hoe mooi de bestemming was, en je kinderen lijken altijd net iets minder leuk of mooi op de foto dan in het echt.

Dit is niet zo vreemd, voor een goede foto is meer nodig dan een goede camera. Het is noodzakelijk om kennis van de techniek te hebben en de werking van jouw camera te begrijpen. Een camera ziet de dingen om verschillende redenen heel anders dan wij.  Wanneer je leert kijken als een camera en de technieken beheerst zullen je foto's fantastisch worden.

Je zult dan foto's gaan maken waar jouw (klein) kinderen je eeuwig dankbaar voor zullen zijn en vakantiefoto's waar al je vrienden met bewondering naar kijken. Maar ook zal jouw social media er veel beter uitzien, met meer volgers en reacties tot gevolg. En dat alles omdat jij simpelweg jouw camera beter hebt leren kennen.

 

Voor mij is er niets leuker dan je daarbij te helpen. Terwijl jij gewoon lekker thuis op de bank zit, leer ik je alles wat nodig is om jouw eigen perfecte plaatjes te maken.

 

Waar bestaat de training uit

 

Videolessen

De training bestaat uit ruim 5 uur lesmateriaal, verdeeld over 10 uitgebreide videolessen, waarin de technische basiskennis van fotografie stap voor stap wordt uitgelegd. 

De volgende onderwerpen komen bij dit onderdeel aan bod:

 

 • scherpstelling
 • de verschillende opname standen
 • belichting
 • diafragma
 • sluitertijd
 • ISO en witbalans
 • beeldhoek en perspectief
 • compositie
 • flitsen
 • M stand
 • verschillende soorten licht

 

Bonusmateriaal

 • Omdat bijna iedereen ook veel foto's maakt met zijn smartphone, krijg je gratis 11 korte lessen smarthone fotografie, inclusief fotobewerking.

 

Hoe werkt het

Vanaf de startdatum komt er elke week een les beschikbaar die een belangrijk technisch onderdeel van fotografie behandelt. Je krijgt hierbij eenvoudige opdrachten waarbij je de techniek oefent. Je kunt deze foto's plaatsen in een besloten facebookgroep waar ze op juistheid worden beoordeeld. In deze groep kun je ook al je vragen stellen. 

Vanaf het moment dat een filmpje beschikbaar is, kun je hem kijken wanneer je wilt, en zo vaak je wilt. Je kunt in deze training volledig je eigen tijd indelen. 

 

In het online systeem blijft de gehele training 6 maanden zichtbaar. Binnen die 6 maanden kun je het huiswerk inleveren.  Na de 6 maanden krijg je toegang tot een andere facebookgroep waarin de 10 filmpjes voor jou altijd beschikbaar zullen zijn (of zolang Facebook bestaat). Zo kun je de basis technieken altijd weer terugkijken. In deze groep geef ik elke maand een live sessie waar ik al je vragen beantwoord. Je kunt dus altijd een beroep blijven doen op mij als trainer.

 

Voor wie

De training is voor iedereen die:

 • zijn of haar camera echt wil leren kennen
 • foto's wil leren maken die indruk maken, of dat nu zakelijk of prive is
 • lekker thuis achter het bureau of op de bank op een toegankelijke manier de technieken van fotografie wil leren
 • dol is op fotografie en erover denkt om hier in verder te gaan. Na de basistraining heeft de Powershoot Academy een uitgebreid vervolg aanbod.

 

Door wie wordt de training gegeven

De training wordt gegeven door mijzelf, Petra van Vliet. Ik heb twee grote passies in mijn leven, fotografie en lesgeven. Om deze reden geef ik alles wat ik weet, en al mijn ervaring, met hart en ziel door aan mijn cursisten. Ik doe dit al ruim 18 jaar. De eerste jaren deed ik het alleen via live workshops, de afgelopen 6 jaar voor een groot deel online. Ik ken inmiddels elke camera, en elke vraag die een cursist kan hebben. Mijn ervaring en kennis zijn zo uitgebreid dat ik echt iedereen kan leren fotograferen.

 

Wordt het voor jouw camera uitgelegd?

In de training krijg je van verschillende camera's de werking te zien. Het wordt voorgedaan op compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflexcamera's. Ook de verschillende merken komen aan bod. Je ziet de werking van Nikon, Canon, Sony, Panasonic en Olympus. Zit jouw merk of type camera er niet bij is dat niet erg. Door middel van de uitleg snap je hoe het werkt en kun je het op je eigen camera vinden. Als je het zelf niet kunt vinden dan kun je vragen stellen en dan zoek ik het voor je op. Ik heb ervaring met alle merken en type camera's en ik vind het antwoord altijd. Kijk in het rode blok rechts boven op deze pagina of jouw camera geschikt is voor de training.

 

Waar en Wanneer

De training vindt plaats achter jouw eigen PC of tablet, je hoeft voor het kijken van de lessen niet de deur uit, lekker makkelijk dus. Voor een opdracht moet je wel regelmatig op pad.

De training start op 22 augustus. Ben je even afwezig, met vakantie of te druk, is dat geen probleem. Je kunt tijdens de hele training je eigen tijd indelen en de filmpjes kijken op een moment dat het jou uitkomt. Ook het maken van het 'huiswerk' kan op een voor jou geschikt moment en zelfs terwijl je op vakantie bent.

 

Investering

Deze training kost 69 euro.

 

Dit bedrag is inclusief:

 • BTW
 • alle videolessen
 • beoordeling van het huiswerk op facebook
 • permanente toegang tot een facebookpagina waar je de filmpjes voor altijd kunt blijven zien met elke maand, live vraag en antwoord sessies.

 

Boeken

Via deze link kun je boeken voor de training.

De mail met de info komt soms in de spammap terecht. Check deze dus wanneer je  niet direct iets ontvangt in je inbox. Let goed op dat je het emailadres correct invult want anders komt de bevestiging met info niet op jouw mailadres binnen.

 

Wil je resultaat zien?

De beste manier om de kwaliteit van een training te laten zien is natuurlijk door het resultaat. Op onze facebookpagina plaatsen we regelmatig foto's van de deelnemers.

De banner bovenaan deze pagina bestaat ook uit foto's die voor de opdrachten van de training gemaakt zijn door de cursisten. De namen van de cursisten zijn (van links naar rechts, van boven naar onder):

Beitske van Eeken-Aartsen, Cockie Rietveld, Kitty van de Klundert-van den Broek, Hans Oordt, Tienka Vlietstra de Jong,  Mirjam van den Berg-Sieben, Nanda de Graaf, Peter Venema, Petra Graaf-Boom, Cynthia Plug, Belinda van Tongeren, Willy Berentsen, Talitha de Smit, Marijke Christie, Rinske Kranen-Pothof, Mieneke Klomp, Sandra Raangs.

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.