Online basistraining fotografie

Online basistraining fotografie

Je hebt een prachtige camera, maar jouw foto's worden nog steeds onscherp of onderbelicht. Je vakantie foto's geven absoluut niet weer hoe mooi de bestemming was, en je kinderen lijken altijd net iets minder leuk of mooi op de foto dan in het echt.

Dit is niet zo vreemd, voor een goede foto is meer nodig dan een goede camera. Het is noodzakelijk om kennis van de techniek te hebben en de werking van jouw camera te begrijpen. Een camera ziet de dingen om verschillende redenen heel anders dan wij.  Wanneer je leert kijken als een camera en de technieken beheerst zullen je foto's fantastisch worden.

Je zult dan foto's gaan maken waar jouw (klein) kinderen je eeuwig dankbaar voor zullen zijn en vakantiefoto's waar al je vrienden met bewondering naar kijken. Maar ook zal jouw social media er veel beter uitzien, met meer volgers en reacties tot gevolg. En dat alles omdat jij simpelweg jouw camera beter hebt leren kennen.

 

Voor Petra is er niets leukers dan je daarbij helpen. Terwijl jij gewoon lekker thuis op de bank zit, leert zij je alles wat nodig is om jouw eigen perfecte plaatjes te maken. 

 

Waar bestaat de training uit

 

Videolessen

De training videolessen, waarin de technische basiskennis van fotografie stap voor stap, en zeer uitgebreid, wordt uitgelegd. 

De volgende onderwerpen komen bij dit onderdeel aan bod:

 

 • scherpstelling
 • de verschillende opname standen
 • belichting
 • diafragma
 • sluitertijd
 • ISO en witbalans
 • beeldhoek en perspectief
 • compositie
 • flitsen
 • M stand
 • verschillende soorten licht

 

Bonusmateriaal

 • Omdat bijna iedereen ook veel foto's maakt met zijn smartphone, krijg je gratis 11 korte lessen smarthone fotografie, inclusief fotobewerking.

 

Hoe werkt het

Jouw training begint op het moment van inschrijving. Vanaf jouw startdatum komt er elke week een les beschikbaar die een belangrijk technisch onderdeel van fotografie behandelt. Je krijgt hierbij eenvoudige opdrachten waarbij je de techniek oefent. Je kunt deze foto's plaatsen in een besloten facebookgroep waar ze op juistheid worden beoordeeld. In deze groep kun je ook al je vragen stellen. 

Vanaf het moment dat een filmpje beschikbaar is, kun je hem kijken wanneer je wilt, en zo vaak je wilt. Je kunt in deze training volledig je eigen tijd indelen. 

 

In het online systeem blijft de gehele training 6 maanden zichtbaar. Binnen die 6 maanden kun je het huiswerk inleveren.  Na de 6 maanden krijg je toegang tot een andere facebookgroep waarin de 10 filmpjes voor jou altijd beschikbaar zullen zijn (of zolang Facebook bestaat). Zo kun je de basis technieken altijd weer terugkijken. In deze groep geef ik elke maand een live sessie waar ik al je vragen beantwoord. Je kunt dus altijd een beroep blijven doen op mij als trainer.

 

Voor wie

De training is voor iedereen die:

 • zijn of haar camera echt wil leren kennen
 • foto's wil leren maken die indruk maken, of dat nu zakelijk of prive is
 • lekker thuis achter het bureau of op de bank op een toegankelijke manier de technieken van fotografie wil leren
 • dol is op fotografie en erover denkt om hier in verder te gaan. Na de basistraining heeft de Powershoot Academy een uitgebreid vervolg aanbod.

 

Door wie wordt de training gegeven

De training wordt gegeven door Petra van Vliet. ze heeft twee grote passies in haar leven, fotografie en lesgeven. Nadat ze op de foto academie als student al les mocht geven in de doka, is ze daarna direct fotografie workshops in de Amsterdamse Jordaan gaan geven. Mede dankzij een artikel in de LIbelle, heeft ze jarenlang volle groepen gehad. Hier leerde ze precies wat cursisten graag willen leren, wat ze vaak fout doen, wat hun vragen zijn en hoe al die verschillende camera's werken. De afgelopen jaren werkt ze voor een groot deel online. Inmiddels heeft ze duizenden mensen leren fotograferen, en velen van hen zijn inmiddels zelf zeer succesvol als fotograaf.

 

Wordt het voor jouw camera uitgelegd?

In de training krijg je van verschillende camera's de werking te zien. Het wordt voorgedaan op compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflexcamera's. Ook de verschillende merken komen aan bod. Je ziet de werking van Nikon, Canon, Sony, Panasonic en Olympus. Zit jouw merk of type camera er niet bij is dat niet erg. Door middel van de uitleg snap je hoe het werkt en kun je het op je eigen camera vinden. Als je het zelf niet kunt vinden dan kun je vragen stellen en dan zoekt Petra het op. Ze heeft ervaring met alle merken en type camera's en het antwoord wordt altijd gevonden. Kijk in het rode blok rechts boven op deze pagina of jouw camera geschikt is voor de training.

 

Waar en Wanneer

De training vindt plaats achter jouw eigen PC of tablet, je hoeft voor het kijken van de lessen niet de deur uit, lekker makkelijk dus. Voor een opdracht moet je wel regelmatig op pad.

Je kunt vandaag nog starten met jouw training.

 

Ben je even afwezig, met vakantie of te druk, is dat geen probleem. Je kunt tijdens de hele training je eigen tijd indelen en de filmpjes kijken op een moment dat het jou uitkomt. Ook het maken van het 'huiswerk' kan op een voor jou geschikt moment en zelfs terwijl je op vakantie bent.

 

Investering

Deze training kost 49,50 euro.

 

Dit bedrag is inclusief:

 • BTW
 • alle videolessen inclusief de bonus lessen smartphone fotografie
 • beoordeling van het huiswerk op facebook
 • permanente toegang tot een facebookpagina waar je de filmpjes voor altijd kunt blijven zien met elke maand, live vraag en antwoord sessies.

 

Waarom kiezen voor de Powershoot Academy?

Om deze redenen zou je kunnen kiezen voor de trainingen van de Powershoot Academy.

 • Petra heeft zelf ruim 18 jaar ervaring als succesvol fotograaf en als fotografie trainer
 • Ze heeft een groot talent om ingewikkelde dingen simpel te verwoorden zodat iedereen de techniek kan leren begrijpen en ermee kan gaan werken. Ook wanneer je absoluut niet technisch aangelegd bent
 • De lessen van Petra zijn fijn om naar te kijken. In plaats van een verhaal op te lezen, vertelt Petra levendig alsof ze voor een klas staat. Je ziet dat ze met hart en ziel lesgeeft, en met humor. 
 • Je houdt na de training toegang tot de filmpjes op een facebook pagina en je kunt daar regelmatig deelnemen aan een live sessie waar je al je vragen kunt stellen en je foto's kunt laten beoordelen.
 • Na de basis training zijn er voldoende vervolgtrainingen, zowel live als online of in de vorm van webinars, waar je je kennis kunt blijven vergroten.
 • Petra's lessen zijn toegankelijk, betaalbaar en van hoge kwaliteit. Petra runt haar bedrijf op een eerlijke manier. Je weet altijd wat je aan haar hebt.

 

Boeken

Boek hier voor de online baistraining fotografie.

De mail met de info komt soms in de spammap terecht. Check deze dus wanneer je  niet direct iets ontvangt in je inbox. Let goed op dat je het emailadres correct invult want anders komt de bevestiging met info niet op jouw mailadres binnen. Wil je de training voor de Kerst aan iemand cadeau doen? Kijk dan hieronder.

 

Geef de training als Kerstcadeau

Wanneer je de training cadeau wilt doen aan iemand anders, boek dan via deze link, met je eigen mailadres en eigen naam. Je krijgt dan een mail met verdere instructies en de cadeaubon.

 

Proefles

Wil je eerst een gratis proefles bekijken? Klik dan hier

 

Wil je resultaat zien?

De beste manier om de kwaliteit van een training te laten zien is natuurlijk door het resultaat. Op onze facebookpagina plaatsen we regelmatig foto's van de deelnemers.

De banner bovenaan deze pagina bestaat ook uit foto's die voor de opdrachten van de training gemaakt zijn door de cursisten. 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden