Online basistraining fotografie

Online basistraining fotografie

Je hebt een prachtige camera, maar jouw foto's worden nog steeds onscherp of onderbelicht. Je vakantie foto's geven absoluut niet weer hoe mooi de bestemming was, en je kinderen lijken altijd net iets minder leuk of mooi op de foto dan in het echt.

Dit is niet zo vreemd, voor een goede foto is meer nodig dan een goede camera. Het is noodzakelijk om kennis van de techniek te hebben en de werking van jouw camera te begrijpen. Een camera ziet de dingen om verschillende redenen heel anders dan wij.  Wanneer je leert kijken als een camera en de technieken beheerst zullen je foto's fantastisch worden.

Je zult dan foto's gaan maken waar jouw (klein) kinderen je eeuwig dankbaar voor zullen zijn en vakantiefoto's waar al je vrienden met bewondering naar kijken. Maar ook zal jouw social media er veel beter uitzien, met meer volgers en reacties tot gevolg. En dat alles omdat jij simpelweg jouw camera beter hebt leren kennen.

 

Voor mij is er niets leukers dan je daarbij te helpen. Terwijl jij gewoon lekker thuis op de bank zit, leer ik je alles wat nodig is om jouw eigen perfecte plaatjes te maken. 

 

Waar bestaat de training uit

 

Videolessen

De training bestaat uit videolessen, waarin de technische basiskennis van fotografie stap voor stap, en zeer uitgebreid, wordt uitgelegd. 

De volgende onderwerpen komen bij dit onderdeel aan bod:

 

 • scherpstelling
 • de verschillende opname standen
 • belichting
 • diafragma
 • sluitertijd
 • ISO en witbalans
 • beeldhoek en perspectief
 • compositie
 • flitsen
 • M stand
 • verschillende soorten licht

 

Hoe werkt het

Jouw training begint op het moment van inschrijving. Vanaf jouw startdatum komt er elke week een les beschikbaar die een belangrijk technisch onderdeel van fotografie behandelt. Je krijgt hierbij eenvoudige opdrachten waarbij je de techniek oefent. Je kunt deze foto's plaatsen in een besloten facebookgroep waar ze op juistheid worden beoordeeld. In deze groep kun je ook al je vragen stellen. 

Vanaf het moment dat een filmpje beschikbaar is, kun je hem kijken wanneer je wilt, en zo vaak je wilt. Je kunt in deze training volledig je eigen tijd indelen. 

 

In het online systeem blijft de gehele training 6 maanden zichtbaar. Binnen die 6 maanden kun je het huiswerk inleveren.  Na de 6 maanden krijg je toegang tot een andere facebookgroep waarin de 10 filmpjes voor jou altijd beschikbaar zullen zijn (of zolang Facebook bestaat). Zo kun je de basis technieken altijd weer terugkijken.

 

Voor wie

De training is voor iedereen die:

 • zijn of haar camera echt wil leren kennen
 • foto's wil leren maken die indruk maken, of dat nu zakelijk of prive is
 • lekker thuis achter het bureau of op de bank op een toegankelijke manier de technieken van fotografie wil leren
 • dol is op fotografie en erover denkt om hier in verder te gaan. 

 

Door wie wordt de training gegeven

Ik, Petra van Vliet, geef deze trai ning met hart en ziel. Ik heb twee grote passies in mijn leven, fotografie en lesgeven. Nadat ik op de foto academie als student al les mocht geven in de doka, ben ik daarna direct fotografie workshops in de Amsterdamse Jordaan gaan geven. Mede dankzij een artikel in de LIbelle, heb ik jarenlang volle groepen gehad. Hier leerde ik zelf precies wat cursisten graag willen leren, wat ze vaak fout doen, wat hun vragen zijn en hoe al die verschillende camera's werken. De afgelopen jaren werk ik voor een groot deel online. Ik was één van de eerste trainers die succesvolle online trainingen gaf en inmiddels heb ik meer dan 10.000 mensen in verschillende trainingen leren fotograferen. Velen van hen zijn imddels zelf succesvol als fotograaf aan het werk.

 

Wordt het voor jouw camera uitgelegd?

In de training krijg je van verschillende camera's de werking te zien. Het wordt voorgedaan op compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflexcamera's. Ook de verschillende merken komen aan bod. Je ziet de werking van Nikon, Canon, Sony, Panasonic en Olympus. Zit jouw merk of type camera er niet bij, dan is dat niet erg. Door middel van de uitleg snap je hoe het werkt en kun je het op je eigen camera vinden. Als je het zelf niet kunt vinden dan kun je vragen stellen en dan zoek ik het op. Ik heb ervaring met alle merken en type camera's en het antwoord wordt altijd gevonden. Kijk in het rode blok rechts boven op deze pagina of jouw camera geschikt is voor de training.

 

Waar en Wanneer

De training vindt plaats achter jouw eigen PC of tablet, je hoeft voor het kijken van de lessen niet de deur uit, lekker makkelijk dus. Voor een opdracht moet je wel regelmatig op pad.

Je kunt vandaag nog starten met jouw training.

 

Ben je even afwezig, met vakantie of te druk, is dat geen probleem. Je kunt tijdens de hele training je eigen tijd indelen en de filmpjes kijken op een moment dat het jou uitkomt. Ook het maken van het 'huiswerk' kan op een voor jou geschikt moment en zelfs terwijl je op vakantie bent.

 

Investering

Jouw investering in deze training is 29 euro. 

 

Dit bedrag is inclusief:

 • BTW
 • alle videolessen
 • beoordeling van het huiswerk op facebook
 • permanente toegang tot een facebookpagina waar je de filmpjes voor altijd kunt blijven zien

De Powershoot Academy heeft naast de basistraining ook andere trainingen. Maar de basistraining op zich is een complete training waarin de gehele basis aan bod komt. Hiervoor hoef je geen andere training te volgen.

 

Waarom kiezen voor de Powershoot Academy?

Om deze redenen zou je kunnen kiezen voor de trainingen van de Powershoot Academy.

 • Ik heb zelf ruim 19 jaar ervaring als succesvol fotograaf en als fotografie trainer
 • Ik heb een groot talent om ingewikkelde dingen simpel te verwoorden zodat iedereen de techniek kan leren begrijpen en ermee kan gaan werken. Ook wanneer je absoluut niet technisch aangelegd bent
 • Mijn lessen zijn fijn om naar te kijken (is mij herhaaldelijk verteld :-)). In plaats van een verhaal op te lezen, vertel ik levendig alsof ik echt voor een klas sta. Je ziet dat ik met hart en ziel lesgeef, met de nodige humor. 
 • Je houdt na de training toegang tot de filmpjes op een facebook pagina.
 • Na de basis training is er voldoende mogelijkheid om je kennis te blijven vergroten door andere online en live trainingen.
 • Mijn lessen zijn toegankelijk, betaalbaar en van hoge kwaliteit. Ik run mijn bedrijf op een eerlijke manier. Wanneer je bij mij iets boekt weet je precies wat je krijgt en word je niet achteraf 'verrast' met nog meer trainingen die je moet boeken om de kennis te verkrijgen die je eigenlijk bij je eerste boeking dacht te zullen krijgen.

 

Boeken

Boek hier voor de online baistraining fotografie.

De mail met de info komt soms in de spammap terecht. Check deze dus wanneer je  niet direct iets ontvangt in je inbox. Let goed op dat je het emailadres correct invult want anders komt de bevestiging met info niet op jouw mailadres binnen. Wil je de training voor de Kerst aan iemand cadeau doen? Kijk dan hieronder.

 

 

Wil je resultaat zien?

De beste manier om de kwaliteit van een training te laten zien is natuurlijk door het resultaat. Op onze facebookpagina plaatsen we regelmatig foto's van de deelnemers.

De banner bovenaan deze pagina bestaat ook uit foto's die voor de opdrachten van de training gemaakt zijn door de cursisten. 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden