Online basistraining fotografie

Online basistraining fotografie

Bekijk hier de gratis proefles

 

Je hebt een prachtige camera, maar jouw foto's worden nog steeds onscherp of onderbelicht. Je vakantie foto's geven absoluut niet weer hoe mooi de bestemming was, en je kinderen lijken altijd net iets minder leuk of mooi op de foto dan in het echt.

Dit is niet zo vreemd, voor een goede foto is meer nodig dan een goede camera. Het is noodzakelijk om kennis van de techniek te hebben en de werking van jouw camera te begrijpen.

 

Wil jij:

 • Foto's maken van jouw (klein)kinderen waar ze je eeuwig dankbaar voor zullen zijn?
 • Vakantiefoto's maken waar je jaren later nog steeds met veel plezier naar terug kijkt?
 • Social media die er zo goed uitzien dat je enorm veel meer volgers en reacties krijgt?
 • Eindelijk jouw camera echt leren kennen?

 

Voor mij is er niets leuker dan je daarbij te helpen. Terwijl jij gewoon lekker thuis op de bank zit, leer ik je alles wat nodig is om jouw eigen perfecte plaatjes te maken.

 

Waar bestaat de training uit

 

De training bestaat uit ruim 5 uur lesmateriaal, verdeeld over 10 uitgebreide videolessen, waarin de technische basiskennis van fotografie stap voor stap wordt uitgelegd. 

De volgende onderwerpen komen bij dit onderdeel aan bod:

 

 • scherpstelling
 • de verschillende opname standen
 • belichting
 • diafragma
 • sluitertijd
 • ISO en witbalans
 • beeldhoek en perspectief
 • compositie
 • flitsen
 • M stand
 • verschillende soorten licht

 

Bonusmateriaal

 • Omdat bijna iedereen ook veel foto's maakt met zijn smartphone, krijg je gratis 11 korte lessen smarthone fotografie
 • de mini training fotograferen voor Instagram

 

Hoe werkt het

Na boeking krijg je direct toegang tot de eerste videoles en kun je van start. De eerste 10 weken komt er elke week een les beschikbaar die een belangrijk technisch onderdeel van fotografie behandelt. Je krijgt hierbij eenvoudige opdrachten waarbij je de techniek oefent. Je kunt deze foto's plaatsen in een besloten facebookgroep waar ze op juistheid worden beoordeeld. In deze groep kun je ook al je vragen stellen. 

Vanaf het moment dat een filmpje beschikbaar is, kun je hem kijken wanneer je wilt, en zo vaak je wilt. Je kunt in deze training volledig je eigen tijd indelen. 

 

In het online systeem blijft de gehele training 6 maanden zichtbaar. Binnen die 6 maanden kun je het huiswerk inleveren.  Na de 6 maanden krijg je toegang tot een andere facebookgroep waarin de 10 filmpjes voor jou altijd beschikbaar zullen zijn (of zolang Facebook bestaat). Zo kun je de basis technieken altijd weer terugkijken. In deze groep geef ik elke maand een live sessie waar ik al je vragen beantwoord. Je kunt dus altijd een beroep blijven doen op mij als trainer.

 

Wie zijn onze klanten

Deze training wordt voornamelijk geboekt door:

 • Mensen die echt beter willen leren fotograferen en dit op een toegankelijke manier willen doen, in hun eigen tijd. De reden waarom ze goed willen fotograferen is divers. Het kan zijn voor het maken van prachtige foto's van de kinderen, vakanties of social media.
 • Iedereen die niet alleen de techniek maar ook het gevoel achter fotografie belangrijk vindt.
 • Vrouwen. 95% van onze klanten zijn vrouwen. Dit is aan de ene kant omdat de training makkelijk met gezin en werk te combineren is. Aan de andere kant geven vrouwen aan dat ze de (vrouwelijke) manier van uitleg van Petra erg prettig vinden.
 • Een deel van de klanten droomt echt van een leven als fotograaf. Ze boeken deze training omdat ze weten dat ze bij de Powershoot Academy ook door kunnen leren voor fotograaf.

 

Door wie wordt de training gegeven

Ik, Petra van Vliet geef deze traininig al ruim 5 jaar met veel passie en plezier. Klik op de link om erachter te komen wie ik ben.

 

Wordt het voor jouw camera uitgelegd?

In de training krijg je van verschillende camera's de werking te zien. Het wordt voorgedaan op compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflexcamera's. Ook de verschillende merken komen aan bod. Je ziet de werking van Nikon, Canon, Sony, Panasonic en Olympus. Zit jouw merk of type camera er niet bij is dat niet erg. Door middel van de uitleg snap je hoe het werkt en kun je het op je eigen camera vinden. Als je het zelf niet kunt vinden dan kun je vragen stellen en dan zoek ik het voor je op. Ik heb ervaring met alle merken en type camera's en ik vind het antwoord altijd. Kijk in het rode blok rechts boven op deze pagina of jouw camera geschikt is voor de training.

 

Waar en Wanneer

De training vindt plaats achter jouw eigen PC of tablet, je hoeft voor het kijken van de lessen dus niet de deur uit, lekker makkelijk dus. Voor een opdracht moet je wel regelmatig op pad.

De training start direct na boeking. Ben je even afwezig, met vakantie of te druk, is dat geen probleem. Je kunt tijdens de hele training je eigen tijd indelen en de filmpjes kijken op een moment dat het jou uitkomt. Ook het maken van het 'huiswerk' kan op een voor jou geschikt moment en zelfs terwijl je op vakantie bent.

 

Investering

Deze training kost 69 euro.

 

Dit bedrag is inclusief:

 • BTW
 • alle videolessen
 • beoordeling van het huiswerk op facebook
 • permanente toegang tot een facebookpagina waar je de filmpjes voor altijd kunt blijven zien met elke maand live vraag en antwoord sessies

 

Boeken

Boeken voor deze training kan via deze link.

 

Opleiding tot allround fotograaf

Is fotografie jouw passie en zou je er heel graag veel meer mee willen doen? Kijk dan op deze pagina om meer te lezen over de opleiding tot allround fotograaf.

 

Wil je resultaat zien?

De beste manier om de kwaliteit van een training te laten zien is natuurlijk door het resultaat. Op onze facebookpagina plaatsen we regelmatig foto's van de deelnemers.

De banner bovenaan deze pagina bestaat ook uit foto's die voor de opdrachten van de training gemaakt zijn door de cursisten. De namen van de cursisten zijn (van links naar rechts, van boven naar onder):

Beitske van Eeken-Aartsen, Cockie Rietveld, Kitty van de Klundert-van den Broek, Hans Oordt, Tienka Vlietstra de Jong,  Mirjam van den Berg-Sieben, Nanda de Graaf, Peter Venema, Petra Graaf-Boom, Cynthia Plug, Belinda van Tongeren, Willy Berentsen, Talitha de Smit, Marijke Christie, Rinske Kranen-Pothof, Mieneke Klomp, Sandra Raangs.

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.