Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben de eigenaar van de Powershoot Academy. Ik ben zowel het brein als het hart achter de Powershoot.

 

Sinds ik in 2003 met de Foto Academie begon, heb ik een vliegende start als fotograaf gemaakt. Ik rolde als vanzelf de theaterwereld in. Met mijn eerste setje studioflitsers (van Marktplaats), stond ik in grote studio's en fotografeerde bekende acteurs en zangers. Toen ik zag dat een zeer succesvolle actrice het niet lukte om voor de camera een aantal emoties uit te drukken, was ik enorm gefascineerd. En die fascinatie heeft me sindsdien nooit meer losgelaten. Ik ontdekte de impact die een camera kan hebben, en de kracht die het kan geven.


Sindsdien heb ik iedereen die voor mijn camera stond in stilte bestudeerd, ik wilde al die redenen weten waarom het voor zoveel mensen zo lastig is om voor die camera te staan. Drie jaar later heb ik de Powershoot ontwikkeld. Een manier van fotograferen waardoor angst en ongemak als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met de kennis en de technieken van de Powershoot, was mijn identiteit als fotograaf geboren en werd ik een pionier in het vak. De kennis en ervaring achter de Powershoot zijn altijd als een rode draad door mijn werk blijven lopen, en komen naast de shoots ook terug in teambuildingssessies en trainingen.

 

Omdat ik vroeger best een heel verlegen meisje was, had ik nooit kunnen bedenken dat ik door fotografie een nog grotere passie zou ontdekken, het lesgeven. Op een podium, achter een toetsenbord én voor een camera voel ik me 100% thuis. Ik ben het gelukkigst wanneer ik anderen kan inspireren en iets kan leren.

Ik begon ooit met workshops in de Amsterdamse Jordaan waarbij ik mensen in één dag de basistechniek van fotografie leerde. Deze workshops werden één van de meest succesvolle van Nederland. Ook Nikon vroeg me om een aantal workshops voor hen te geven. Inmiddels zijn mijn lessen uitgegroeid tot een academie met een compleet aanbod in fotografie trainingen, waarbij de Powershoot basis nog steeds een belangrijk onderdeel van is. Al meer dan 6000 mensen heb ik iets van dat mooie vak mogen leren. Een aanzienlijk aantal van hen is inmiddels zelf heel succesvol in de fotografie, en dat voelt als de kroon op mijn werk.

 

Zowel mijn manier van fotograferen als mijn manier van lesgeven kenmerken zich door authentisiteit, aandacht, humor, kennis van zaken, veel ervaring en een tikkeltje brutaliteit. Bij elke shoot en bij elke training is mijn doel om mijn klanten de tijd van hun leven te geven. Door luchtigheid met professionaliteit te combineren kom ik bij een klant snel tot de kern. Mijn grootste talent is het simpel maken van ingewikkelde dingen. In de trainingen zorgt dit ervoor dat ik de ingewikkelde techniek op een eenvoudige manier kan uitleggen. Tijdens een shoot zorgt dit ervoor dat ik mensen heel snel kan laten begrijpen waarom ze zich ongemakkelijk voelen voor een camera en wat ze daaraan kunnen doen.

 

Na 16 jaar gewoond en gewerkt te hebben vanuit de Amsterdamse Jordaan, woon ik sinds 2017 in de binnenstad van het prachtige Zutphen. De Powershoot Academy beschikt hier over een eigen workshopruimte en studio.


Ik ga nog heel lang mijn liefde en passie voor het vak doorgeven. Aan iedereen die niet zomaar fotograaf wil zijn of die techniek wil leren. Ik geef het graag door aan iedereen die de impact en kracht van fotografie begrijpt en hier net als ik de wereld een stukje mooier mee wil maken.


 


 


 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden