Powershoot InCompany

Powershoot Incompany

 

Als werkgever is het niet altijd makkelijk om de werknemers goed op de foto te krijgen. Veel mensen vinden gefotografeerd worden erg ongemakkelijk en een portretsessie op het werk wordt al snel als een verplichting gezien waarbij veel medewerkers ook niet al te blij zijn met het resultaat. Dit komt voor een groot deel omdat er tijdens het fotograferen door de fotograaf voorbij wordt gegaan aan dat ongemak en de persoon zich niet gezien en gehoord voelt. Ook ontbreekt het tijdens het fotograferen vaak aan een ontspannen en blije sfeer.

Maar hoe zou het zijn wanneer het als leuk wordt ervaran? Het resultaat hiervan is niet alleen dat er mooie ontspannen foto's worden gemaakt, maar ook dat je heel blije medewerkers krijgt. Blij omdat deze ervaring positief was, en ook blij omdat het voor iedereen gewoon heel fijn is om goede foto's van zichzelf te hebben. Het is goed voor het zelfvertrouwen. En wanneer de medewerkers op de website goed en ontspannen op de foto staan, dan is het voor bezoekers en klanten al snel toegankelijker en prettiger om naar te kijken. Je straalt dan naar de buitenwereld een positieve sfeer uit.

 

Hoe gaan we te werk

In hoofdlijnen kan er gekozen worden uit drie versies:

 

Portretfoto's medewerkers

Op een gezamenlijk gekozen plek in het bedrijf worden er portretfoto's gemaakt van alle medewerkers. Voor elke medewerker wordt ruim de tijd genomen en met de medewerker zelf wordt overlegd hoe we bij die persoon het beste te werk kunnen gaan. Om alvast met een meer ontspannen gevoel en vertrouwen voor die camera te verschijnen krijgt elke medewerkers vooraf toegang tot een video die hen zowel praktisch en mentaal op een goede manier voorbereidt. Hoeveel tijd er per persoon uitgetrokken wordt is van te voren met de organisatie overlegd.

 

Speedshoots

De speedshoots zijn zeer geschikt wanneer er in zeer korte tijd heel veel medewerkers gefotografeerd moeten worden. Een congres of ander evenement is hiervoor vooral geschikt. In heel korte tijd kan er van elke medewerker/bezoeker een mooie nieuwe profielfoto gemaakt worden. Ook bij deze optie is het mogelijk om iedereen praktisch en mentaal voor te bereiden door middel van een video maar ook is het mogelijk dat deze info aan het begin van de shoots live op het podium gegeven wordt.. 

 

Teambuiliding

Ook is het mogelijk om er een unieke sessie van te maken waarbij teambuilding en portretfotografie samen komen. Met behulp van de camera worden er oefeningen gedaan die op een heel toegankelijke en leuke manier zorgen voor meer begrip, openheid, (h)erkenning en respect tussen de medewerkers. Het is een sessie waar nog lang over nagepraat zal worden en waarbij er prachtige foto's van het team gemaakt worden. De teamleden fotograferen elkaar met de smartphone en tevens kunnen er van iedereen een aantal professionele foto's gemaakt worden.

Het doel van de teambuiling is

 • Prachtige foto's van het team
 • Leren om jezelf gemakkelijker te presenteren voor een camera en in andere spannende situaties
 • Vriendelijker kijken naar jezelf en je collega's
 • Meer respect en begrip binnen het team
 • Op een leuke en positieve manier samen te zijn


Tijdens de teambuilding komt het volgende aan bod

 • Je wordt bewust van jouw gedrag en gevoel voor de camera
 • Je leert waarom dit zo is
 • Je leert om ontspannen en als jezelf voor een camera te staan
 • Je wordt bewust van hoe je naar jezelf kijkt en wat de gevolgen daarvan zijn
 • Je leert anders naar jezelf en naar collega's te kijken
 • Je leert jezelf makkelijker en met meer vertrouwen te presenteren.
 • (portret) fotografietips

 

Voor welke vorm je ook kiest, mensen zullen een positieve camera ervaring krijgen, iets wat best zeldzaam is. Alle foto's zijn zowel door het bedrijf als door de medewerkers rechtenvrij te gebruiken.

 

Voor wie

Een Powershoot InCompany is er voor alle bedrijven, gemeenten, instellingen en events die op een leuke en doeltreffende manier medewerkers/bezoekers willen laten fotograferen of een teambuilding sessie willen organiseren met als doel prachtige foto's en en een positief samenzijn. Ook is het mogelijk om een Powershoot te verzorgen als onderdeel van elke bestaande training en opleiding of als workshop tijdens een evenement. 

De sessie kan zowel voor kleine als grote teams gegeven worden. Het wordt volledig op maat aangeboden.

 

Locatie

De Powershoot InCompany kan zowel op een binnen als buiten locatie plaatsvinden. 

 

Door wie

Ik stel mezelf graag even voor. Mijn naam is Petra van Vliet en ik ben de bedenker van de Powershoot. Ik heb in 2006 deze unieke vorm van bedrijfsfotografie en teambuilding ontwikkeld. Sindsdien heb ik de shoots en teambuilding bij vele gemeenten, bedrijven, netwerkorganisaties, instellingen en op events gegeven. Elke keer was het zowel voor de deelnemers als voor mijzelf een feestje. 

 

Investering en boeking

Heb je interesse in een portetsessie van je medewerkers, speedshoots of een teambuilidng, mail dan naar petra@powershootacademy.com of bel 06-45442170. Samen bespreken we de vorm en aan de hand daarvan maak ik een offerte. 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden