Positive Portraits

Positive Portraits

Portrettraininig voor hulpverleners

 

'De afgelopen 15 jaar liep ik bij vele coaches en therapeuten de deur plat in verband met een laag zelfbeeld. Vandaag heb ik tijdens de shoot met jou meer inzichten gekregen dan tijdens al die sessies bij elkaar.'

Deze woorden sprak een vrouw waar ik een aantal jaar geleden een shoot mee deed. Die ene zin bevat de enorme kracht van fotografie. Een camera (en de persoon erachter) kan met één klik, met één beeld, zien wat er echt speelt bij iemand. Voor het oog van de lens vallen maskers af en worden gevoelens en onzekerheden zuiver zichtbaar. Door middel van de juiste begeleiding door de persoon achter de camera kan iemands zelfbeeld een grote positieve verandering ondergaan en hierdoor het zelfvertrouwen groeien. 

Omdat fotografie zo bijzonder is, is het zeer geschikt om door coaches, therapeuten en hulpverleners gebruikt te worden als waardevolle aanvulling op hun bestaande methoden.


 

Wat

Tijdens deze intensieve training leer je hoe je met behulp van een camera en/of smartphone iemand kan fotograferen met zeer positieve resultaten tot gevolg. Je leert voldoende basistechnieken van fotografie om technisch goede foto's te maken en je leert precies wat jij wel en niet kunt doen achter de camera om het voor de ander een positieve ervaring te maken. Je leert wat fotografie precies met mensen doet, wat het naar boven haalt en hoe het zaken kan transformeren. 

 

Hoe

Tijdens deze training leer je een groot deel van de technieken via videolessen. Naast de videolessen zijn er twee lessen via zoom en 3 (of 4) livedagen in het prachtige Zutphen. Ook krijgt elke deelnemers een privéles via zoom (of live) waarin we ingaan op wat de deelnemer specifiek nodig heeft. Tijdens de training onderga je zelf alles zowel voor als achter de camera. Door middel van een besloten Facebookpagina communiceren we tussen de lessen door en daar worden ook de gemaakte foto's besproken.


 

Waar

De training vindt voor een deel online plaats met een aantal livedagen bij de Powershoot Academy in het monumentale centrum van Zutphen. 


 

Voor wie

Deze training is voor hulpverleners, (loopbaan) coaches, therapeuten en iedereen die met mensen werkt waarbij een positiever zelfbeeld voor hun cliënten een fijne uitkomst is. 


 

Door wie

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Petra van Vliet en ik werk al 20 jaar als fotograaf en fotografietrainer. Omdat het gedrag van de mensen die voor mijn camera stonden me enorm fascineerde, ben ik er onderzoek naar gaan doen. Want wat gebeurt er toch veel wanneer je een camera op iemand richt. Dit heeft geleid tot een unieke manier van fotograferen die ik naar buiten bracht onder de naam Powershoot. Sinds het ontstaan van de Powershoot heb ik duizenden mensen voor mijn camera gehad, zowel individueel als in groepsverband. Bij elke shoot werden mijn theorieën bevestigd en bij elke shoot leer ik nog steeds bij. In de afgelopen 12 jaar heb ik verschillende trainingen en opleidingen gegeven waarin ik deze manier van fotograferen heb overgedragen aan (amateur) fotografen en verschillende soorten hulpverleners. Deze nieuwe Positive Portraits training, is het beste uit al deze verschillende trainingen. Naast fotografie is mijn grootste passie het doorgeven van dit mooie werk aan anderen. Lesgeven bleek misschien nog wel een grotere passie dan het fotograferen zelf.


 

Wanneer

De data van de Positive Portraits voor de smartphone zijn als volgt:

 • 4 april livedag in Zutphen van 10.00 - 17.00 uur
 • 5 april livedag in Zutphen van 10.00 - 17.00 uur
 • 29 april online les via Zoom van 19.30 - 21.00
 • 16 mei livedag in Zutphen van 10.00 - 17.00 uur
 • 27 mei online les via Zoom van 19.30 - 21.00 uur


 

De data van de Positieve Portraits voor de camera zijn als volgt:

 • 2 mei livedag in Zutphen van 10.00 - 17.00 uur
 • 3 mei livedag in Zutphen van 10.00 - 17.00 uur
 • 20 mei online les via Zoom van 19.30 - 21.00 uur
 • 6 juni livedag in Zutphen van 10.00 - 17.00 uur
 • 7 juni livedag in Zutphen van 10.00 - 17.00 uur
 • 17 juni online les via Zoom van 19.30 – 21.00 uur


 

Voor beiden trainingen zijn er meerdere videolessen die op elk gewenst moment bekeken kunnen worden.

De smartphone training bevat een privéles van 2 uur waarvan de datum in overleg wordt gepland. Deze les kan zowel via Zoom als live in Zutphen plaatsvinden.

De camera training bevat een privéles van 3 uur waarvan de datum in overleg wordt gepland. Ook deze les kan zowel via Zoom als live in Zutphen plaatsvinden.


 

Hoeveel

De smartphone training kost 1289 euro. Dit in inclusief BTW, alle videolessen, 2 zoomlessen, 3 livedagen, 1 privéles en toegang en begeleiding  via een besloten facebookpagina.

De camera training kost 1599 euro. Dit is inclusief BTW, alle videolessen, 2 zoomlessen, 4 livedagen, 1 privéles en toegang en begeleiding via een besloten facebookpagina.


 

Boeking

Wil je graag boeken voor één van deze trainingen, dan kun je mailen naar petra@powershootacademy.com of bellen naar 0645442170. In een gesprek kun je al je vragen stellen en kunnen we samen besluiten of deze training geschikt voor je is.


 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden