Powershoot

Powershoot

Vind jij het lastig om gefotografeerd te worden? Voelt het ongemakkelijk of zelfs eng? Of vind jij dat je nooit mooi op de foto staat, wie de foto's ook maakt?

Een Powershoot kan er voor zorgen dat je voortaan makkelijk, ontspannen en vol zelfvertrouwen op de foto gaat. Met als resultaat, foto's waar je wel degelijk blij van wordt. Foto's waarmee jij jezelf graag wilt laten zien op je website en in de (social) media.

 

Wat is een Powershoot

Een Powershoot is meer dan een gewone fotoshoot. Bij de shoot zijn deze dingen van groot belang:

 • dat jij je zo ontspannen mogelijk voelt 
 • dat je volledig jezelf mag zijn 
 • jij als model staat centraal en krijgt 100% aandacht
 • je leert waarom het voor jou ongemakkelijk is voor die camera
 • je leert wat je daar tijdens deze shoot, en tijdens alle toekomstige shoots, aan kunt doen om voortaan zonder angst, onzekerheid en ongemak er te staan.

 

Hoe

De camera zoemt letterlijk en figuurlijk in op hoe we over onszelf denken, hoe we denken dat anderen over ons denken en hoe we over onszelf zouden willen denken. De camera werkt op deze manier als een vergrootglas. Dit veroorzaakt op het moment van fotograferen teveel gedachten en stress. 

TIjdens een Powershoot brengen we daarom in kaart waarom het voor jou ongemakkelijk is en waarom je bijna nooit tevreden bent met het resultaat. Wanneer je de (vaak simpele en logische) reden te horen krijgt gaat er misschien al een wereld voor je open. We leren je hoe je ontspannen voor de camera kunt staan en hoe je in spannende situaties gewoon jezelf kunt blijven zonder stress gevoel en zonder oordelen.

Een Powershoot is vrolijk en luchtig maar gaat de diepte in wanneer dat nodig is. Als model voel je je gezien, gehoord en bijzonder genoeg om al die onverdeelde aandacht te mogen ontvangen.

 

Resultaat

Mensen boeken om verschillende redenen een Powershoot en de resultaten verschillen om die reden dus ook. Een aantal dingen die je kunt verwachten zijn:

 • Het maakt je bewust van de redenen waarom het voor jou zo lastig is om ontspannen en als jezelf voor de camera te staan
 • Het laat je met andere (meer positieve) ogen naar jezelf kijken
 • Het rekent af met camera angst
 • Het leert je om ontspannen en met plezier voor de camera te staan
 • Het geeft een positieve fotografie ervaring (na alle negatieve ervaringen die je wellicht al ervaren hebt)
 • Het geeft een boost in je zelfvertrouwen

 

Voor wie

De Powershoot is er voor iedereen die het lastig vindt om gefotografeerd te worden en/of ervan overtuigd is niet fotogeniek te zijn. Ook iedereen die voor zijn/haar werk vaak op de foto gaat en dat erg lastig vindt is de Powershoot heel geschikt, we leren je hoe dit voortaan een stuk makkelijker en plezieriger kan. Maar het is er ook voor iedereen die gewoon een leuke en ontspannen shoot wil met natuurlijke en ontspannen foto's tot gevolg.

De Powershoot is er ook voor geliefden en families. Geen stijve studioportretten maar een fijne dynamische shoot waarbij connectie, liefde en plezier zichtbaar wordt in de foto's. Tijdens deze shoot wordt iedereen individueel en in alle gewenste combinaties samen gefotografeerd.

De Powershoot kan ook (gedeeltelijk) gebruikt worden voor een naaktshoot. Dit is alleen voor vrouwen. 

 

Door wie

In 2006 heb ik, Petra van Vliet, de Powershoot ontwikkeld. Dit is een manier van fotograferen die is ontstaan na een aantal jaar onderzoek te hebben gedaan naar het gedrag van mensen voor een camera. Zo'n 80% van de mensen vindt het namelijk heel lastig om ontspannen en als zichzelf voor een camera te staan. Ook zijn de meeste mensen ervan overtuigd niet fotogeniek te zijn. Ik was gefascineerd door het feit dat veel mensen totaal verstrakken of onzeker worden zodra die camera op hun wordt gericht. De redenen hiervoor bleken simpeler en logischer dan ik in eerste instantie dacht, en ook de oplossing ervoor was dus snel gevonden. 

Sinsdien hebben duizenden mensen, alleen of in groepverband, voor mijn camera gestaan op deze manier. Ook heb ik vele mensen opgeleid om op deze manier te gaan werken. In al mijn trainingen komt de filosofie en werkwijze van de Powershoot terug. Het is de rode draad door mijn werk. Niet allen de resultaten van mijn onderzoek zijn erin verwerkt, maar ook mijn hart en ziel. Ik ervaar een groot geluksgevoel wanneer ik zowel mensen voor als achter de camera grote eye-openers mag geven en een blij gevoel.

Ik ben hierdoor een pionier geworden in de wereld van de fotografie.

Artikelen over de Powershoot verschenen onder andere in Happinez, Psychologie Magazine, Plus Woman, Flair, Bliss Magazine en VNG Magazine

 

Waar

De Powershoot zal meestal buiten plaatsvinden op mooie natuurlijke lokaties. De lokatie wordt bepaald in overleg met de fotograaf. Wanneer de weersvoorspellingen slecht zijn wordt de shoot verzet of er wordt in overleg gekozen voor een binnenlocatie. De shoot kan ook altijd deels in de studio plaatsvinden.

Ik geef Powershoot in het centrum van Zutphen en omgeving en in de stad Groningen en omgeving.

Een zakelijke Powershoot kan in overleg ook op jouw eigen lokatie plaatsvinden. 

 

Afwijkende locaties

Op woensdag 8 mei is er nog plek voor een shoot in Leiden en op maandag 20 mei is er nog plek voor een shoot in Amsterdam.

 

Hoeveel

Een Powershoot kost 395 euro. Dit is exclusief eventuele reiskosten.

Een Powershoot duurt 1,5 uur. Bij een Powershoot worden er rond de 150 foto's gemaakt. Je ontvangt een ruime selectie van de foto's waardoor je een compleet en realistisch beeld van jezelf krijgt. De foto's worden online verstuurd in hoge resolutie. Je hebt de totale rechten over de foto's dus je mag ze onbeperkt gebruiken.

Een Powershoot kan ook op maat gemaakt worden wanneer je deze zakelijk gaat inzetten voor bijvoorbeeld je website en/of media. De investering in een zakelijke Powershoot zal afhangen van de lokatie en het aantal verschillende soorten foto's dat gemaakt gaat worden. 


Wil je liever op een nog toegankelijker manier voor een veel kleinere investering een Powershoot ervaren? Kijk dan naar de Smart Powershoot.

 

 

Boeking

Wil je een Powershoot boeken stuur dan een mail naar petra@powershootacademy.com of bel 0645442170. Via deze weg kun je ook contact met mij opnemen voor een offerte voor een zakelijke Powershoot.

 

 

Bij wie kun je nog meer terecht

De Powershoot is een sinds 2006 vastgelegde merknaam. 

De naam mag om die reden alleen gebruikt worden door mensen die een samenwerkingscontract hebben met de Powershoot Academy. Dit zijn de hieronder genoemde Powershoot fotografen. Je kunt rechtstreeks contact met hen opnemen.

 

 

Gerda Venema

Als fotograaf, coach en adviseur werkt Gerda aan zichtbaarheid en profilering van haar klanten. Door haar trainingen en presentaties op het gebied van o.a. Elevator Pitch en netwerken laat ze je zien hoe je een onuitwisbare indruk achterlaat, hoe netwerken nu eigenlijk werkt en hoe je een Elevator Pitch integreert in social media.
 
Als Powershootcoach geeft Gerda Powershoots en Profielshoots in de kop van Noord-Holland.
 
Meer over Gerda en haar bedrijf kun je hier vinden.
 

Cindy Bakker

Cindy is marketing- en communicatie-professional. 

Als Powershootcoach geeft zij Powershoots en profielshoots in Amsterdam en omgeving.

Meer over Cindy en haar bedrijf kun je hier vinden.

 

Marjolein Bentvelzen - Van der Meer

Marjolein geeft kleurenanalyses en is tevens werkzaam als fotograaf en loopbaancoach. Ze werkt hiermee aan de zichtbaarheid en presentatie van haar klanten. Als loopbaancoach begeleidt ze mensen met diverse vraagstukken om hun kwaliteiten inzichtelijk te maken en stappen te kunnen zetten. 

 
Als Powershootcoach geeft zij Powershoots en profielshoots in Leiden en omgeving.
 
Meer over Marjolein en haar bedrijf kun je hier vinden.

 

Zit er geen gececertificeerd Powershoot fotograaf bij jou in de buurt? Mail dan naar petra@powershootacademy.com om te zien of er een fotograaf bij jou in de buurt is die wel door mij is opgeleid, maar geen gecertificeerd Powershoot fotograaf is.

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden