Webinar de Perfecte belichting

Webinar de Perfecte belichting

In de tijd dat we nog op film schoten, was het voor elke fotograaf van belang om de techniek van fotografie heel goed te beheersen. Dit om het doodsimpele feit dat we het resultaat van de foto pas zagen wanneer hij was ontwikkeld en afgedrukt. In tegenstelling tot de huidige tijd konden we toen niet na elke gemaakt foto op ons scherm kijken, we moesten zonder de foto te zien weten dat we de juiste instellingen gebruikt hadden.

Je kunt je misschien voorstellen dat de noodzaak voor een perfecte belichting toen groter was dan nu. Nu we zoveel bewerkingprogramma's tot onze beschikking hebben, kunnen we veel fouten achteraf corrigeren. Maar kunnen we alles corrigeren? Niet helemaal. Het is altijd beter wanneer de originele foto zo perfect mogelijk is. Hoe minder we hoeven te corrigeren, hoe beter het eindresultaat. Daarnaast begrijp je het hele proces van fotografie en bewerken beter wanneer die basis 100% goed is.

 

Wat gaan we doen

In dit webinar ga ik tot in de kleinste details het hele proces van belichting met je doornemen. Nu zul je denken, dat ken ik al, ik weet inmiddels alles over diafragma en sluitertijd. Maar het is nog zoveel meer dan dat. Hoe bepaal je wat in het beeld belicht moet worden en op welke manieren kun je zien dat er juist belicht is. Wat is nu precies dynamisch bereik en hoe groot is dat bij jouw camera. Hoeveel overbelichting en onderbelichting is toegestaan in een foto en hoe kun je dit goed zien. Hoe krijg je de kleuren realistisch en wat zijn de juiste contrasten? Welke technieken, werkwijze en hulpmiddelen kun je gebruiken om tot die perfecte belichting te komen?

Je kunt jezelf flink onderscheiden van de gemiddelde amateur fotograaf, en het fotograferen een stuk ontspannender en prettiger voor jezelf te maken, door de belichting voor 100% te beheersen.

 

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor iedereen die al een basistraining fotografie heeft gevolgd of de basistechnieken beheerst. 

 

Door wie

Dit webinar wordt natuurlijk gegeven door mijzelf, Petra van Vliet. Ik heb meer dan 18 jaar ervaring als fotograaf en fotografie trainer. Elke training geef ik met hart, ziel en humor, in woorden die voor iedereen te begrijpen zijn.

 

Wanneer

Dit webinar heeft al live plaatsgevonden. Je kunt nu de replay bestellen welke voor jou een maand zichtbaar is.

 

Investering

Het webinar kost 19 euro en 2 uur van je tijd.

 

Boeking

De replay van het webinar kun via deze link bestellen.

Let op: de mail met informatie komst soms in de spammap terecht, check deze goed wanneer je geen link naar de meeting hebt ontvangen. Vul je mailadres correct in, omdat de info anders niet bij jouw terecht komt.

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden