Online training fotografie voor beginners

Online training fotografie voor beginners

Heb je een prachtige camera, maar weet je eigenlijk niet goed hoe hij werkt en kom je dus niet verder dan de automatische stand? Lees dan alsjeblieft even verder.

 

In deze online training leer je op zeer toegankelijke wijze je camera kennen, in taal die iedereen begrijpt. Alle basistechnieken van fotografie worden behandeld. Hierna heeft jouw camera geen geheimen meer voor jou en ben je nooit meer afhankelijk van de automatische stand. Vanaf nu is een mooie foto geen toeval meer maar het werk van jou!

 

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die graag beter wil leren fotograferen. Of je nu alleen maar foto's maakt op vakantie of van je kinderen, of dat je eraan denkt om echt verder te gaan in de fotografie. Voorkennis is niet nodig. Je kunt deze training volgen met een spiegelreflex camera, systeem camera en met een aantal compact camera's. Check voordat je de training boekt via de extra info aan de rechterkant van deze pagina of jouw camera geschikt is. 

 

Hoe

Na boeking ontvang je een link naar de training en kun je direct starten. De training bestaat uit 10 films van ongeveer een half uur. Je kunt de training volledig je eigen tempo volgen en de filmpjes blijven beschikbaar.

 

Huiswerk opdrachten

Bij elk filmpje krijg je een opdracht mee. Die hoef je niet te maken als je dat niet wilt maar het is wel zinvol om het te doen. Wil je graag de opdracht maken en laten beoordelen dan kan dat in een besloten facebookgroep waar je samen bent met alle cursisten, dit kan gedurende een half jaar. Heb je geen facebook dan kun je tijdens een (anoniem) account aanmaken of je kunt deelnemen met het account van iemand anders. Wanneer je de training wilt volgen zonder het huiswerk in te leveren, dan heb je geen facebook nodig. Na boeking ontvang je ook een mail met daarin de link naar de facebook pagina.

 

Wat

De volgende onderwerpen worden o.a. tijdens de training behandeld:

 • de werking van je camera - knoppen - menu
 • licht en belichting
 • manieren van scherpstelling
 • diafragma en scherptediepte
 • sluitertijd en beweging
 • ISO
 • witbalans
 • compositie
 • beeldhoek
 • flitsen
 • handmatig fotograferen
 • houding

In de training krijg je op verschillende camera's de werking te zien. Het wordt voorgedaan op compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflexcamera's. Ook de verschillende merken komen aan bod. Je ziet de werking van Nikon, Canon, Sony, Panasonic en Olympus. Zit jouw type camera er niet bij is dat niet erg. Door middel van de uitleg kun je het zelf vinden. Als je het zelf niet kunt vinden dan kun je vragen stellen en wordt het voor je opgezocht.

 

 

Wanneer

De training start direct na boeking. Ben je even afwezig, met vakantie of te druk, is dat geen probleem. Je kunt tijdens de hele training je eigen tijd indelen en de filmpjes kijken op een moment dat het jou uitkomt. Ook het maken van het 'huiswerk' kan op een voor jou geschikt moment en zelfs terwijl je op vakantie bent.

 

Waar

Achter je eigen PC, laptop, tablet of zelfs telefoon op de plek waar jij op dat moment bent, ook op je vakantieadres.

 

Door wie

De training wordt gegeven door Petra van Vliet. Zij heeft zowel als fotograaf en als trainer meer dan 17 jaar ervaring. Ze heeft duizenden mensen voor haar camera gehad en ook lesgegeven. Op de Foto Akademy mocht ze haar klasgenoten al officieel lesgeven in de doka. Via artikelen in LIbelle en Viva heeft ze jarenlang volle groepen gehad met haar workshops in de Amsterdamse Jordaan en ook heeft ze voor Nikon Nederland trainingen gegeven. Petra heeft een toegankelijke manier van lesgeven waarin ze de vaak ingewikkelde techniek van fotografie simpel en voor iedereen te begrijpen kan overbrengen.

 

Kosten

De training kost 49 euro.

 

Boeking

Boeken voor de training kan via deze link.  Twijfel je nog of deze tranining iets voor je is, dan kun je eerst een gratis proefles aanvragen via deze link.

Na de online betaling krijg je een bevestigingsmail met daarin de eerste info en de toegang tot de training en de link naar de facebookgroep. Let op! De mail met info en toegang tot de facebookgroep verdwijnt regelmatig in een spammap, mocht je na 2 dagen niks hebben ontvangen, kijk daar dan. 

 

Enkele voorbeelden van foto's gemaakt door cursisten

De beste manier om de kwaliteit van een training te laten zien is natuurlijk door het resultaat. Op onze facebookpagina plaatsen we elke twee maanden de beste foto's van de deelnemers. HIer alvast een klein voorproefje van één van de eerste groepen. 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.