Online training fotografie voor beginners

Online training fotografie voor beginners

 

 

Start 5 januari 2019

 

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een prachtige (spiegelreflex) camera. Jammer genoeg fotograferen veel mensen op de volledig automatische stand. Regelmatig zorgt dit voor slechte foto's. De reden dat we dit doen is ons gebrek aan technische kennis. Vol goede moed beginnen we aan de handleiding van onze camera maar deze lijken nooit geschreven om begrepen te worden.

 

In deze online training leer je op zeer toegankelijke wijze je camera kennen, in taal die iedereen begrijpt. Alle basistechnieken van fotografie worden behandeld. Hierna heeft jouw camera geen geheimen meer voor jou en ben je nooit meer afhankelijk van de automatische stand. Vanaf nu is een mooie foto geen toeval meer maar het werk van jou!

 

Hoe

Gedurende 10 weken krijg je elke zaterdag een filmpje te zien in een besloten facebookgroep. Elk filmpje behandelt een onderwerp betreffende de techniek van fotografie. Bij elk filmpje krijg je een opdracht mee. Het resultaat van die opdracht post je op de facebookpagina. Je foto wordt beoordeeld op het wel of niet goed uitvoeren van de technische opdracht. Is je foto niet goed dan hoor je wat er beter kan. De groepen zijn groot en ook van de foto's die door de andere deelnemers worden geplaatst leer je veel en krijg je inspiratie.  

Na de theorie ga je dus direct aan de slag waardoor je dat wat je leert beter zult begrijpen en onthouden. De filmpjes blijven een half jaar lang online beschikbaar. Aan het einde van de training ontvang je een naslagwerk. 

 

Wat

De volgende onderwerpen worden o.a. tijdens de training behandeld:

 • de werking van je camera - knoppen - menu
 • licht en belichting
 • manieren van scherpstelling
 • diafragma
 • sluitertijd
 • ISO
 • witbalans
 • compositie
 • beeldhoek
 • flitsen
 • handmatig fotograferen

 

Wil je alvast wat simpele en bruikbare tips die voor elke camera en zonder enige kennis direct toepasbaar zijn, bekijk dan even dit filmpje.

 

Wanneer

De training start op zaterdag 5 januari. Boeken voor en starten met deze training kan t/m 13 januari. De volgende training start in maart.

 

Ben je even afwezig, met vakantie of te druk, is dat geen probleem. Je kunt tijdens de hele training je eigen tijd indelen en de filmpjes kijken op een moment dat het jou uitkomt. Ook het maken van het 'huiswerk' kan op een voor jou geschikt moment.

 

Waar

Achter je eigen PC, laptop, tablet of zelfs telefoon op de plek waar jij op dat moment bent, ook op je vakantieadres.

 

Waarmee

Je kunt deze training volgen met een spiegelreflex camera en de meeste systeem camera's. Ook een groot deel van de compact camera's is geschikt wanneer je deze van de 'auto' stand kunt afhalen. Check voordat je de training boekt via de extra info aan de rechterkant van deze pagina of jouw camera geschikt is. Sta je op het punt om een nieuwe camera aan te schaffen, lees dan ook hier waar deze aan moet voldoen om de training te kunnen volgen.

 

Kosten

De training kost 49 euro.

 

Boeking

Je kunt deze training boeken via deze link. Na de online betaling krijg je een bevestigingsmail met daarin de eerste info en de toegang tot de facebookgroep. Let op! De mail met info en toegang tot de facebookgroep verdwijnt regelmatig in een spammap, mocht je na 2 dagen niks hebben ontvangen, kijk daar dan. 

 Wil je deze training boeken  als Sinterklaas of Kerst cadeau ga dan als volgt te werk. 

 • Geef bij boeking de naam op van de persoon waarvoor je boekt
 • Geef bij boeking jouw eigen mailadres op (wanneer de persoon het cadeau nog niet mag zien)
 • Stuur de bevestigingsmail met de info door aan de persoon waaraan je het geeft op het moment dat hij/zij mag weten wat hij gekregen heeft.
 • Wil je graag een digitale cadeaubon ontvangen die je aan de persoon kunt geven, mail dan na boeking naar petra@powershootacademy. 

 

Enkele voorbeelden van foto's gemaakt door cursisten

 

 

 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.