Online Masterclass Portretfotografie

Online Masterclass Portretfotografie

 

Unieke training die de fotograaf en model leren beter te zijn en zichzelf beter te voelen voor en achter de camera

 

Voor veel (amateur) fotografen is portretfotografie erg lastig. De techniek is vaak niet het probleem, maar hoe krijg je toch het (niet professionele) model op zijn of haar gemak. Hoe moet het model gaan staan, wat kun je wel of niet zeggen, en hoe kun je je eigen ongemakkelijke gevoel hierover verbergen?

Hoe heerlijk zou het zijn wanneer zowel jouw model, als jijzelf, ontspannen voor en achter de camera staan en je op die manier in alle rust en met veel plezier samen prachtige foto's kunt maken.

Deze praktische training laat op heel duidelijke wijze zien hoe dit kan. De oplossingen zijn verhelderend, vaak uiterst simpel maar met een groot effect op foptograaf en model.

 

Wat leer je bij deze masterclass

 • De redenen waarom gefotografeerd worden voor mensen vaak zo lastig is.
 • Het observeren van en communiceren met je model over de redenen waarom het voor hen lastig is.
 • Oorzaken van een negatief zelfbeeld en welk effect dit kan hebben op poseren voor een camera.
 • Zelfonderzoek waarom het voor jou lastig is voor en achter de camera.
 • De info die je aan het model kunt geven om het makkelijker te maken.
 • Wat je door jouw manier van werken kunt doen om het voor hen makkelijker te maken.
 • Hoe je zelf het beste achter de camera kunt staan.
 • Hoe je zelf het beste voor de camera kunt staan (je kunt een ander pas iets leren als je het zelf ook kunt)
 • Wat je wel en niet kunt zeggen tegen je model
 • Je gaat op zoek naar eigenschappen van jezelf die je in kunt zetten bij het fotograferen.
 • Je leert om op een ontspannen manier en met veel plezier mensen te fotograferen.
 • Dit alles heeft natuurlijk grote gevolgen voor de foto's die je maakt, ze worden in alle opzichten beter en mooier.

 

Hoe

In deze online masterclass krijg je 33 videolessen die je in je eigen tempo kunt bekijken. De onderwerpen van de lessen zijn zeer varieerd. Het bevat alle aspecten om te leren hoe jij je meer ontspannen en zekerder achter de camera voelt en hoe het model zich in alle opzichten beter voelt voor de camera. Hierdoor krijg je een wisselwerking en versterk je elkaar. Ook leer je hoe je zelf makkelijker voor de camera kunt staan. Het is erg belangrijk dat je als fotograaf jezelf fijn voelt aan beide kanten van de camera omdat je op die manier het beter kunt uitleggen en voordoen aan het model.

 

Voor wie

Deze masterclass is geschikt voor alle fotografen en amateur fotografen die makkelijker en meer ontspannen portretten willen maken. Het is fijn wanneer je de technische basis van fotografie al onder de knie hebt omdat dit bij deze training niet aan bod zal komen.

 

Door wie

Deze training wordt gegeven door mijzelf, Petra van Vliet. Sinds 2003 heb ik als fotograaf veel onderzoek gedaan naar waarom het voor mensen zo lastig is om gefotografeerd te worden. Toen ik de redenen wist kon ik ook de oplossingen hiervoor bedenken. Sinds die tijd heb ik duizenden mensen voor mijn camera gehad, veel mensen van camera angst afgeholpen en ze hun eerste positieve foto ervaring gegegen. Ook heb ik tientallen coaches en fotografen opgeleid om deze manier van fotografie toe te gaan passen in hun werk. In deze online training deel ik al deze informatie met de deelnemers.

 

Waar

Het online deel van de training kun je volgen bij jouw thuis achter de computer. Wanneer je boekt voor de zilver of goud versie van de training dan vinden de live sessies plaats in het prachtige Zutphen.

 

Wanneer

Je kunt starten met de training wanneer je maar wilt. Na boeking heb je direct toegang tot alle films en kun je je eigen tempo aanhouden. In de besloten facebookgroep worden data gedeeld voor de live sessies. Je hebt een half jaar toegang tot de filmpjes en de facebookgroep.

 

Waar kun je uit kiezen

Brons

 • Bij de bronzen versie van de training ontvang je in een online systeem de 33 videolessen. Je kunt deze kijken in je eigen tempo en je kunt voor jezelf met al het geleerde aan de slag.
 • Deze training kost 55 euro.

 

Zilver

 • Bij de zilveren versie van de training ontvang je in een online systeem de 33 videolessen. Je kunt deze kijken in je eigen tempo. 
 • Je wordt toegevoegd aan een besloten facebookgroep waarin opdrachten staan. Veel van de opdrachten bestaan uit zelfonderzoek, naar hoe jij de dingen doet en ervaart. Je deelt je ervaring in de groep. Hierdoor breng je het geleerde echt in de praktijk en leer je van elkaar en inspireer je elkaar. De antwoorden op de opdrachten zijn niet met goed of fout te beoordelen. Je krijgt dan ook niet echt een beoordeling van mij maar wel een reactie. Daarnaast kun je in deze groep al je vragen stellen waar je van mij antwoord op krijgt. Heb je zelf geen facebook, dan kun je tijdelijk een (anoniem) account aanmaken of gebruik maken van het account van iemand anders.
 • Mogelijkheid tot deelname aan een oefenmiddag met andere cursisten in Zutphen. Je gaat hier met al het geleerde aan de slag en oefent op elkaar. Tijdens deze middagen ervaar je echt hoe leuk het kan zijn om mensen te fotograferen en gefotografeerd te worden.
 • Deze training kost 99 euro.

 

Goud

 • Bij de gouden versie van de training ontvang je in een online systeem de 33 videolessen. Je kunt deze kijken in je eigen tempo. 
 • Je wordt toegevoegd tot een besloten facebookgroep waarin opdrachten staan. Veel van de opdrachten bestaan uit zelfonderzoek, naar hoe jij de dingen doet en ervaart. Je deelt je ervaring in de groep. Hierdoor breng je het geleerde echt in de praktijk en leer je van elkaar en inspireer je elkaar. De antwoorden op de opdrachten zijn niet met goed of fout te beoordelen. Je krijgt dan ook niet echt een beoordeling van mij maar wel een reactie. Daarnaast kun je in deze groep al je vragen stellen waar je van mij antwoord op krijgt. Heb je zelf geen facebook, dan kun je tijdelijk een (anoniem) account aanmaken of gebruik maken van het account van iemand anders.
 • Mogelijkheid tot tweemaal deelname aan een oefenmiddag met andere cursisten in Zutphen. Je gaat hier met al het geleerde aan de slag en oefent op elkaar. Tijdens deze middagen ervaar je echt hoe leuk het kan zijn om mensen te fotograferen en gefotografeerd te worden.
 • Drie uur priveles van mij in Zupthen. Tijdens deze prive sessie behandelen we alles wat jij nog nodig hebt om de perfecte portretfotograaf te worden. Indien gewenst kunnen we in deze sessie ook technische aspecten behandelen.
 • Certificaat van deelname.
 • Deze training kost 350 euro.

 

Boeking

Voor brons boek je hier

Voor zilver boek je hier

Voor goud boek je hier

 

Info

Denk je dat je basiskennis fotografie nog niet goed genoeg is dan kun je hier boeken voor de online training fotografie voor beginners.

Twijfel je of heb je nog vragen? Dan kun je me mailen op petra@powershootacademy.com of bellen op 0645442170.

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.