Henri√ętte Remmerts-Harms

Voordat ik aan deze cursus begon, had ik mijn camera al heel lang niet gebruikt. Ik was het plezier in fotograferen een beetje kwijt, omdat deze camera zo anders is en meer functies heeft dan de vorige. Toen ik deze cursus zag, hoefde ik niet lang na te denken. De eerdere cursussen bij Petra heb ik ook met plezier gevolgd. Ik zag dit als een kans om deze camera stap voor stap te gaan ontdekken en hoopte dat het plezier in fotograferen ook daarmee ook weer terug zou komen.
Dat is gelukt! Ik was dan ook blij verrast met jouw commentaar op mijn foto's, dat je er een verhaaltje in zag! Want dat zat er eigenlijk stiekem ook wel een beetje in! Een magisch momentje dus... Ik ben blij dat ik me heb aangemeld voor de cursus! Ik volg het met plezier, omdat Petra het zo leuk en duidelijk uitlegt. Mijn complimenten!
 

Elvira Maatkamp-Lijbers

Wat is de training mooi geworden. Ik ben superblij met de filmpjes en het naslagwerk. Nog meer verdieping. Een dankbare cursiste.

Hilda Schlotter

Ik ben heel blij met jouw nieuwe basiscursus. We zijn nu 4 lessen verder en ik ben blij verrast, je uitleg is vernieuwend en zoals altijd helder, niet saai en grappig.
Je laat mij nadenken en daagt mij uit om betere foto’s te maken. Na de eerdere basistraining die ik bij je heb gedaan ben ik je blijven volgen op social media en je inspireert mij om te blijven ontdekken hoe mooi fotografie is.
 
 

José van Swaaij

Ik vindt dit het een hele fijne manier van online training volgen. De uitleg in je filmpjes zijn heerlijk duidelijk voor mijn vrouwenbrein, fijn om naar te luisteren zonder dat de stof saai wordt of technisch ingewikkeld. Ook de opdrachten zijn goed te begrijpen. Wat ik ook heel leuk vind hieraan is dat je levenssituaties als voorbeeld meegeeft. De manier waarop je de lesstof aanreikt Súper!  Alvast bedankt voor je magische lessen.

Roeland Bert

Je brengt de cursus verhelderd en met veel humor. Een goede lerares, streng en oprecht. Duidelijk en verhelderend. Dat is wat iemand nodig heeft om de kennis op een hoger plan te krijgen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden zeg ik dan maar en jij bent zeer correct in deze. Ga door met je goede werk!

 

Sandra Breevaart

Ik vind je filmpjes geweldig. Lekker gewoon en beetje humor! Mooi hoe je het vak ook betrekt in je leven en het ons leert. Ons leert zien hoe mooi en bijzonder fotograferen is.
 

Els Langeveld

Ik vind het echt heel fijn hoe je deze training geeft. De manier waarop je het vertelt is voor mij zo helder en toegankelijk waardoor ik de techniek veel beter (begin te) begrijp(en). Je vertelt het ook op zo'n manier dat ik wil blijven luisteren: echt begrijpelijk voor iemand zoals ik die totaal niet technisch is. Ik kan er heel ontspannen naar luisteren. Ook jouw humor en begrip voor het vrouwelijke brein, in combinatie met jouw professionaliteit, ik vind het geweldig! Doordat je zo goed weet waar je het over hebt vind ik het super dat je het op deze heldere en 'niet belerende' manier kunt overbrengen.

De vertaling naar het gewone leven vind ik ook mooi. Ik had zoiets van ‘oh ja, even weer focussen op waar ik mee bezig was in het leven, of beter gezegd in mijn loopbaan en fotografie’

Ik kan dus oprecht zeggen: wat ben ik blij dat ik voor deze training ben gegaan.

Marjolein Veul Jonkers

Marjolein Veul Jonkers

Wauw wauw en wauw kippenvel! Prachtig ontroerend.

Fijn om te merken hoe comfortabel ik me in mijn lijf voel op mijn 45ste, wetende dat ik een kind gebaard heb en een buikoperatie heb ondergaan. Ik ben enorm blij dat ik mezelf deze shoot cadeau heb gedaan. Het is voor mij een super bevestiging dat ik een prachtige vrouw ben. En dat is iets dat ik pas heel recent zelf geloof. Mijn omgeving reageert er heel enthousiast op, ik krijg van alle kanten te horen dat ze prachtig zijn. En een aantal van hen zouden het ook wel willen.

Marieke de Reus

Marieke de Reus

Terschelling met Petra is in een woord Geweldig. Mooie plek, super goede sfeer, gezellig, leerzaam, ontspannen en zeer de moeite waard. Petra is een heerlijk mens en fantastische fotograaf. Je gaat naar huis met een mooie herinnering en een hele stapel prachtige foto's voor vele doeleinden. Bij twijfel doen, ik zou zo weer willen. 

Brigitta van Kanten

Brigitta van Kanten

Wat een gave foto’s heb jij mij gestuurd. Jouw manier van begeleiden is zo ontspannend en enthousiasmerend dat het eventuele drempels meteen neerhaalt. Zo ervoer ik het. Daarom voelde het als een feestje. Ik ben ontzettend blij dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en bij jou een fotoshoot gedaan hebt want ik heb nu echt een keuze uit een boel mooie foto’s ook qua natuur sfeer. Heel bijzonder dat je dat zo hebt kunnen doen in hartje hansenstad Zutphen.

Brigitta de Kanter, www.ixchel.nu

Christine Pannebakker

Christine Pannebakker

Dolgelukkig blij, tjongejonge zeg!! En wat zo leuk is, ze zijn ZO BLIJ, je voelt dat ze met pure joy zijn ontstaan. Dankjewel voor jouw goddelijke ogen! 

Christine Pannebakker

Christine Pannebakker

Dit is zo'n middag die dromen uit laat laat komen in het zachte licht van Zutphen. Ondergedompeld in de gulle lach van Petra. Een middag om de schoonheid te vieren. Als iedereen zo'n middag zou beleven zou de wereld nog zoveel mooier voelen. Gun dit jezelf, een liefdevolle blik op jezelf door de ogen van anderen. 
Petra, deelneemsters, Zutphen, wat zijn jullie bloedmooi! Ik ben een gelukkig mens.

Marja Niesink

Marja Niesink

Wat een onwijs gave ervaring! Echt genoten van supermooie plekjes en een mooie groep om dit samen te beleven. Fijn om te ervaren dat het steeds makkelijker wordt om je te laten fotograferen. Dank je wel!

Ingrid Verhagen

Ingrid Verhagen

Je gaat vanzelf stralen als je met Petra door het mooie Zutphen struint. Met de camera in de hand en een grote glimlach op ons gezicht, op zoek naar nog een mooier plekje. Wat een heerlijke dag en super foto's. Dank Petra!

Annette Wolbrink

Annette Wolbrink

Petra is een super enthousiaste fotograaf. Ze heeft een creatieve geest en laat je op je gemak voelen. Ze inspireert je om zelf anders foto's te maken. Ik beveel deze training iedereen aan die leerzame en  leuke dag wilt hebben met mooie foto's.

Theo Zweers

Theo Zweers

Petra is een professional. Ze weet precies hoe ze je moet neerzetten zodat je echt mooie foto's krijgt. Theo Zweers, COO ArcelorMittal

 

Frits Bos

Frits Bos


Petra heeft de gave om met zo'n thema zowel de basis en theorie uit te leggen (daglicht, hardheid/zachtheid van licht, verlichting en belichting) als de praktijk (flitstechniek, TTL, effecten van verschillende lichtbronnen), en niet te vergeten de stijl / mens / model / fotograaf. Gedurende de dag groeit het inzicht dan als deze parameters aan elkaar worden gekoppeld.
Medecursist Felicia Breidel en ik konden elkaar fotograferen en dat resulteerde in een mooie serie foto's, stapje voor stapje opgebouwd, in klassieke stijl, high key en low key. Een aanrader!
 

Foto's van Frits zijn gemaakt door Felicia Breidel

Felicia Breidel-Henkel

Felicia Breidel-Henkel

Geweldige en leerzame workshop! Door de theorie meteen toe te passen in de praktijk, valt de informatie meteen op zijn plek. Het feit dat we lekker met onze camera aan de slag konden en leerde spelen met licht, maakte de workshop extra leuk!

Foto's van Felicia zijn gemaakt door Frits Bos

Marieke van Lunenburg, Stichting Vrijescholen Ithaka

Marieke van Lunenburg, Stichting Vrijescholen Ithaka

Het was fijn om samen te werken met Petra. Het verliep heel soepel, van het inplannen van de afspraak, het doornemen van onze wensen en het eindresultaat. Waar veel collega's niet graag op de foto gaan, kwamen ze na de shoot enthousiast terug vol vertrouwen in het eindresultaat. Er was meer aandacht voor degene die dat nodig hadden wat erg prettig was. Maar ondanks die ruimte had Petra van ons team van 18 personen binnen recordtijd portretfoto's geschoten. De daadwerkelijke foto's ontvingen we ook sneller dan gedacht, en waren erg mooi. Ik denk dat het Petra is gelukt om iedereen op zijn gemak te stellen voor de camera en zelfs personen die zichzelf niet fotogeniek vinden zijn blij met het resultaat. 

Marieke van Lunenburg

Bestuurssecretaris

Stichting Vrijescholen Ithaka

Eline Jonkers

Ik was altijd een beetje bang voor de flitser, maar ik ging wel goede moed naar de workshop flitsen toe. Na de heldere uitleg van Petra en zelf dingen uitproberen met professionele studioflitsers bleek dat het toch heel leuk is om met flitslicht te werken! Het geeft zoveel leuke en creatieve mogelijkheden. Zowel voor binnen in een studio als buiten. Dat had ik van te voren niet verwacht. Nu staan er flitsers op mijn verlanglijstje om aan te schaffen.

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden