Natuurlijke make-up voor fotografie en film

3 juli 2019

 

Wanneer iemand mij inhuurt om portretfoto's te maken voor website of social media, dan is het vaak de persoon zelf die zorgdraagt voor de kleding en make-up. 

Ik kan je vertellen, als fotograaf is dat best spannend. En ik denk dat veel fotografen dit wel zullen herkennen. De ene persoon heeft heel veel gevoel voor kleding, kleur en make-up en de ander een stuk minder. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar wanneer je iemand moet fotograferen die net de verkeerde kleur kleding heeft gekozen dan is dat best lastig. De verkeerde kleur kan gekke dingen doen met huidtint, kleuren en contrasten op de foto.

Maar ook met make-up kan iemand flink de mist ingaan. Ik heb liever dat een vrouw zich niet opmaakt dan dat ze zich verkeerd opmaakt. Wanneer iemand niet gewend is om met make-up aan de slag te gaan en dan opeens met een dikke laag foundation aankomt, dan moet ik regelmatig wel even slikken. Maar wanneer je in de studio met flitslicht gaat werken, dan is make-up eigenlijk noodzakelijk.

Een aantal jaar geleden heeft Natascha Koningsveld mij zeer bruikbare tips gegeven voor een natuurlijke make-up voor fotografie en film. Iets wat ik voor mezelf graag gebruik. Omdat ik deze tips dolgraag aan klanten zou willen geven en aan andere fotograferen, heb ik haar gevraagd om de tips nogmaals met mij te delen in een filmpje. 

Verschijn je voor je werk vaak op de foto of film, dan zijn deze tips heel fijn voor jou. Of ben je fotograaf en loop je net als ik regelmatig tegen het probleem aan dat mensen er minder goed uitzien dan mogelijk is, stuur dan dit filmpje ook door naar jouw klanten. 

Wanneer je zelf absoluut geen make-up gebruikt in het dagelijks leven dan hoef je dat voor foto of film natuurlijk ook niet te doen. Maar weet dat het toch altijd net even iets voor je kan doen als je het wel doet, zeker wanneer er met flitslicht gewerkt gaat worden. Ik kan me voorstellen dat je de make-up die Natascha hier aanbrengt dan net nog teveel vindt. Je kunt je dan beperken tot bijvoorbeeld de dagcreme met de concealer, een poedertje, de wenkbrauwen en de mascara. Dan zie je er niet opgemaakt uit maar dan heb je toch net iets meer expressie en valt het licht mooier op je huid. 

Ikzelf gebruik meestal de make-up van Dr. Hauschka. Dit is volledig natuurlijk en mooi. Hun concealer samen met de dagcrema van Colour & Spice, de perfecte combi!

 

Ik wil Natascha hartelijk danken voor haar medewerking aan dit filmpje. Er gaan vast heel veel mensen heel blij mee zijn.

Ik ken Natascha al heel wat jaren en heb veel bewondering voor haar. Zij heeft een prachtig cosmetica merk op de markt gebracht, Colour and Spice. Volledig natuurlijk, veganistisch en van zeer grote kwaliteit. Mijn huid wil al jaren niks anders meer. Niet alleen haar producten zijn fantastisch, maar ook de filisofie achter het merk. Kijk maar eens op haar website

Leuk detail om te weten, toen we de film opnamen was het 38 graden buiten en zo'n 45 binnen in de ruimte waar we zaten. Op de een of andere manier werken je hersenen dan ook minder dus we wilden jullie een aantal van de vele bloopers niet onthouden, dus kijk even door tot het einde.....

 

Werk je al fotograaf en vind je het maken van portretten vaak nog lastig omdat zowel jij als het model zich ongemakkelijk voelen? Check dan de online Masterclass Portretfotografie waarin je alles leert om zowel jezelf als je model een beter gevoel te geven tijdens de shoot. 

Natuurlijke make-up voor fotografie en film
Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden