Wie is Petra
Petra van Vliet

Petra van Vliet

 

Hallo, mijn naam is Petra en ik ben de bedenker van de Powershoot en de oprichter van de Powershoot Academy.

 

Sinds 2003 werk ik als fotograaf. In het jaar dat ik startte met de Foto Akademie in Amsterdam, assiteerde ik een aantal fantastische fotografen, waaronder Govert de Roos. Het voelt alsof ik in die beginperiode heel veel geluk heb gehad. Als vanzelf rolde ik de theaterwereld binnen. Mijn eerste echte opdracht was het maken van een reportage rondom een theatershow met liedjes van Ramses Shaffy. In de drie maanden dat ik werkte aan deze opdracht heb ik Ramses zelf meerdere keren ontmoet en gefotografeerd. En daarna volgde de opdrachten snel. Overal in de stad hingen abris met aankondigingen van musicals die door mij waren gefotografeerd. Ik stond met mijn heel oude tweedehands flitsertjes in mega grote studio's. Eigenlijk begreep ik er niks van en was ik er zeker niet van overtuigd dat ik dat kon. Maar ik deed het en het voelde als een prachtige droom. Die beginperiode is heel erg belangrijk geweest voor al die jaren die erna kwamen. Terwijl ik voldoende werk had werd ik langzaam de fotograaf die ik nu ben. Met een bak aan ervaring en mijn geheel eigen zienswijze en manier van werken.

 

Al snel werd duidelijk dat ik het liefste portretten maakte. In de wereld van de fotografie ben ik nogal een eenling en een pionier. Ik was de eerste die onderzoek heeft gedaan naar het gedrag van mensen voor een camera. Uit mijn bevindingen ontstond de Powershoot en op deze manier heb ik vele mensen gefotografeerd, geholpen met camera angst en een positiever zelfbeeld gegeven, individueel en in groepsverband. Ook was ik de eerste die deze manier van werken heeft toegepast bij teambuildingssessies door het hele land.


Sinds 2005 geef ik beginnerstrainingen fotografie. In de eerste jaren deed ik dit live in de Amsterdamse Jordaan, en ook een tijdje voor Nikon Nederland. Tegenwoordig geef ik bijna alleen nog maar online trainingen. Inmiddels heb ik op deze manier al meer dan 3000 mensen laten kennis maken met de wondere wereld van de fotografie. Een aantal van hen zijn zelf inmiddels zeer succesvol.

 

Fotografie is iets waar ik sinds mijn kindertijd enorm van geniet. Toen had ik nog niet kunnen bedenken dat ik hier ooit mijn beroep van zou maken. Ook had ik nooit gedacht dat ik een ondernemer in hart en nieren ben en dat ik lesgeven één van de leukste dingen vind om te doen. En toch is het zo.

Fotografie gaat voor mij over het vastleggen van dierbare momenten, de schoonheid van de mens en de prachtige aarde waarop we leven. Voor mij voelt het als een groot voorrecht om die dingen te vangen in een plaatje. Een foto voelt om die reden dan ook niet als mijn eigendom en ik zet daarom ook nooit mijn naam op een foto.

Het voelt als een even groot voorrecht om mijn kennis van en mijn plezier in fotografie door te mogen geven aan anderen.


Na 16 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, in de mooie Jordaan, woon ik sinds 2017 met een paar viervoeters in de prachtige historische binnenstad van Zutphen. In een pakhuis uit 1611 heb ik mijn kantoor/workshopruimte en studio aan huis en fungeert de mooie binnenstad en naastgelegen IJssel als een prachtige achtergrond voor mijn portretten en trainingen.


Lekker eten en reizen zijn grote passies van mij. Met beiden probeer ik zo goed mogelijk te zijn voor mens, dier en de aarde. In mijn privétijd doe ik vrijwilligers werk voor Buddy to Buddy en help ik regelmatig mijn geliefde in zijn biologische eethuisje. Naast fotografie zijn filmen en schrijven voor mij ook een fijne manier om dingen met de wereld te delen.


Wil je meer lezen over mij of mijn werk, check dan de pagina in de media.


 

 

 


Samenwerkingen

De Powershoot Academy heeft een samenwerking met een aantal zelfstandig ondernemers. Dit zijn coaches die door Petra zelf zijn opgeleid voor het geven van Powershoots en Profielshoots. Hieronder kun je zien wie dit zijn en waar in het land je een shoot bij hen kunt boeken.


Cindy Bakker

Cindy Bakker

Cindy is marketing- en communicatie-professional. 

Als Powershootcoach geeft zij Powershoots en profielshoots in Amsterdam en omgeving.

Meer over Cindy en haar bedrijf kun je hier vinden.
 


Gerda Venema

Gerda Venema

Als fotograaf, coach en adviseur werkt Gerda aan zichtbaarheid en profilering van haar klanten. Door haar trainingen en presentaties op het gebied van o.a. Elevator Pitch en netwerken laat ze je zien hoe je een onuitwisbare indruk achterlaat, hoe netwerken nu eigenlijk werkt en hoe je een Elevator Pitch integreert in social media.
 
Als Powershootcoach geeft Gerda Powershoots en Profielshoots in de kop van Noord-Holland.
 
Meer over Gerda en haar bedrijf kun je hier vinden.
 
 


Marjolein Bentvelzen-van der Meer

Marjolein Bentvelzen-van der Meer

Marjolein geeft kleurenanalyses en is tevens werkzaam als fotograaf en loopbaancoach. Ze werkt hiermee aan de zichtbaarheid en presentatie van haar klanten. Als loopbaancoach begeleidt ze mensen met diverse vraagstukken om hun kwaliteiten inzichtelijk te maken en stappen te kunnen zetten. 

 
Als Powershootcoach geeft zij Powershoots en profielshoots in Leiden en omgeving.
 
Meer over Marjolein en haar bedrijf kun je hier vinden.

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.