Berlijn, het complete plaatje

Berlijn, het complete plaatje

Ondernemen is vandaag de dag zoveel meer dan goed zijn in je werk. Zichtbaar zijn op social media hoort erbij, en juist dat is voor veel mensen nog heel lastig. Want om dit goed te doen lijkt het of we twee extra disciplines moeten beheersen, namelijk schrijven en fotograferen. Storytelling, of visual storytelling, is niet meer weg te denken, maar voor heel veel mensen nog net die brug te ver. Herken je jezelf hierin? Ga dan met ons meer naar het prachtige Berlijn om zowel het schrijven als het fotograferen te leren van twee experts.

 

Leer beeldend schrijven en vertel een verhaal in beeld

 

Zie je het voor je? Het is mei. De zon lacht jou toe. En jij flaneert vrij in deze stad die is uitgeroepen tot de nummer 1 Stedentripbestemming. Op deze plek van vrije geesten gaat jouw creativiteit als vanzelf stromen.

 

Droom jij ook van…

 

 • De mooiste foto's en teksten op jouw Facebook en Instagram waardoor je meer volgers en reacties krijgt
 • Jouw bedrijf hierdoor groeit en je meer inkomsten krijgt
 • Storytelling waarbij klanten zich meer betrokken voelen bij jouw dienst of product

 

Kortom: wil jij nu eindelijk een verhaal vertellen in beeld, én beeldend schrijven. In Berlijn komen de beste twee werelden samen. Met fotografe Petra van Vliet en schrijfster Christine Pannebakker.

 

Berlijn…Is er meer contrast denkbaar dan in deze stad? We nemen je mee naar de plek waar de wereld ooit koud werd gescheiden. En weer één werd. We vieren de vrijheid en jouw creativiteit op maandag 4 en dinsdag 5 mei.

 

Het programma

Je gaat allereerst heel goed voorbereid op reis. Je volgt de online training Write on van Christine en de online training fotografie voor beginners van Petra. Misschien heb je één van deze trainingen al gevolgd, maar een  herhaling ervan is zelfs nog beter.

Op zondag arriveer je in Berlijn en kun je inchecken in het hotel dat wij voor je gereserveerd hebben. Die avond heb je helemaal voor jezelf.

De volgende ochtend treffen we elkaar en gaan we met pen en papier en met de camera op stap.

We gaan natuurlijk naar de East Side Gallery; misschien wel het beroemdste symbool voor vrede in de wereld. Het 1,3 kilometer lange stuk muur is volledig beschilderd met kunstwerken van allerlei kunstenaars van over de hele wereld. Het monument werd in 1990 opgericht als ode aan de vrede maar ook als herinnering aan de gruwelheden die de verdeling veroorzaakte. En wat is Berlijn zonder de vogels die vliegen naar de Brandenburger Tor en Kurfustendam.

 

In deze stad vol contrasten vieren we natuurlijk de verscheidenheid: we nemen je mee naar een van de grootste parken ter wereld én naar de kleinste disco.

 

Je krijgt een workshop avondfotografie bij de Museumsingel en je ontmoet elkaar bij de Book Tree. Hier neem je boek en laat je boeken achter.

  

Wat leer je

 • Je leert hoe je zó beeldend schrijft dat je lezers mee op reis zijn.
 • En ook hoe je met beelden een verhaal vertelt.
 • Je leert hoe je met jouw teksten en beelden meer reacties en volgers krijgt, en dus ook meer inkomsten

 

Voor wie is het

​De workshop is voor iedereen die schrijven en fotografie samen willen voegen tot één compleet geheel, zodat ze elkaar versterken. Denk hierbij aan:

 • Iedereen die graag reisverhalen deelt op social media en dit compleet wil maken door er altijd goede foto's bij te plaatsen
 • Iedereen die graag fotografeert en zijn foto's wil aanvullen met prachtige teksten
 • Iedereen die graag blogt en hierbij de tekst en de foto's meer op elkaar wil afstemmen
 • Iedereen die graag meer storytelling wil gebruiken voor meer betrokkenheid bij product of dienst

 

Wat heb je nodig

De volgende dingen mogen in jouw koffer:

 • jouw camera of smartphone om te fotograferen, inclusief voldoende geheugen en batterijen
 • opschrijfboekje met harde kaft en voldoende pennen
 • schoenen waarop jij makkelijk van oost naar west Berlijn kunt lopen

 

Door wie

Deze training wordt gegeven door schrijfster Christine Pannebakker en fotograaf Petra van Vliet

Christine heeft als schrijfster zelf enkele bestsellers op haar naam staan en als schrijfcoach heeft ze meerdere schrijvers boven zichzelf uit laten stijgen. De schrijfweken die zij jarenlang organiseerde zijn uitgeroepen tot de beste van Nederland. Petra heeft een succesvolle carriere als fotograaf achter de de rug en inmiddels duizenden mensen trainingen gegeven in fotografie. Zij heeft het talent om de ingewikkelde techniek simpel te vertellen zodat iedereen het begrijpt. Daarnaast heeft zij een aantal jaar in de reiswereld gewerkt waarin ze onder andere de teksten schreef voor de reisbrochures en ook de beeldbank beheerde. Ook Christine heeft als schrijver en journalist veel gereisd. Beiden weten hoe belangrijk zowel tekst als beeld is voor het weergeven van een plek en hun liefde voor reizen bracht hen ertoe om samen deze unieke training te gaan geven.

 

Waar

Zondag en maandag nacht overnacht je in een comfortabel hotel in een fijne wijk midden in Berlijn. Overdag verplaatsen we ons te voet, met de metro en als het weer het toelaat, misschien wel met de fiets.

 

Wanneer

Je komt aan op zondag 3 mei. Op dinsdag 5 mei vertrek je vroeg in de avond met de trein (of met de auto) weer richting Nederland. Natuurlijk is het ook mogelijk om er zelf nog wat dagen in deze bijzonder stad aan vast te plakken.

 

De groep

Het maximum aantal deelnemers aan deze training is 15.

 

Kosten

Boek voor 1 februari en boek met de vroegboekkorting.

De prijs van deze trip is 999 euro.

 

Dit is inclusief:

 • Twee overnachtingen in een perfect gelegen hotel op basis van een tweepersoons kamer
 • Alle fotografielessen van Petra van Vliet
 • Alle schrijflessen van Christine Pannebakker
 • Feedback van Petra op jouw foto’s
 • Feedback van Christine op jouw teksten
 • Een drankje in een van de leukste cafés van Berlijn
 • De unieke plekken zoals hierboven beschreven
 • Ontbijt
 • BTW
 • Bonus: de online schrijftraining Write on van Christine Pannebakker
 • Bonus: de online training fotografie voor beginners

 

Exclusief:

 • Vervoer naar Berlijn
 • Lunch, drankjes, diners
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vervoer in de stad
 • Verzekeringen

 

Wil je graag beschikken over een 1-persoonskamer dan betaal je een meerprijs van 100 euro. 

Na 1 februari betaal je 1099 in plaats van 999 euro. Waarom deze vroegboekkorting? Hotels zijn langer van te voren vaak een stuk goedkoper om te boeken. Ook is het voor alle betrokkenen fijn om zo snel mogelijk voldoende deelnemers te hebben zodat de treinries geboekt kan worden. Ook deze is aanzienlijk goedkoper 3 maanden voor vertrek.

 

Boeking

Boeken voor deze training kan via deze link. Wil je graag beschikken over een 1-persoonskamer, dan boek je via deze link. Zodra er voldoende deelnemers zijn ontvang je van ons de informatie en de toegang tot de online trainingen. Hierna kun je zelf het vervoer naar Berlijn gaan regelen. Wij geven hierin graag tips over hoe je dit kunt doen.

Heb je nog vragen voordat je boekt, mail dan naar petra@powershootacademy.com of naar christine@pannebakker.org

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.