Workshop studio portretten

Workshop studio portretten

Fotograferen in een studio is spelen met licht. Je kunt elk gewenst effect bereiken. Door ermee te oefenen leer je niet alleen om te gaan met studio verlichting, je leert in het algemeen om het concept licht beter te begrijpen. Dit gaat je in de toekomst enorm helpen, ook wanneer je op een ander moment volledig met daglicht fotografeert. Op deze dag heb je veel eye openers, ben je trots op je eigen werk en heb je vooral veel plezier.

 

Felicia gefografeerd van highkey naar lowkey door cursist Frits Bos

 

Hoe

Bij deze workshop ga je aan de slag met portretfotografie in de studio. Je leert fotograferen met zowel continulicht lampen als met studioflitsers. Beiden zijn voor de deelnemers aanwezig.

 

Je leert waar een studio aan moet voldoen en wat je daarvoor nodig hebt. Het kan ook zijn dat je soms je huiskamer even als studio gaat gebruiken en je leert hoe je dit met minimale middelen kunt doen. We oefenen portretfotografie met de verschillende apparatuur, verschillende ruimtes en verschillend licht. Aan bod komen de klassieke uitlichting, high-key, low-key en alles wat er tussen zit.

Elke deelnemer neemt een voorbeeld van zijn of haar favoriete studiofoto mee. MIsschien wil je als een bekende actrice op de foto of als de zanger van je favoriete band. Je mede cursisten gaan deze foto van jou en voor jou maken. Op deze manier leert elke deelnemer goed kijken naar een lichtsituatie en hoe je dit na kunt maken. Zowel het fotograferen als het poseren gaat op een heel ontspannen manier. Je gaat dus niet alleen met heel veel nieuwe kennis, ervaring en inspiratie naar huis, maar ook met prachtige foto's van jezelf.

Omdat het voor veel mensen lastig is om zelf voor die camera te staan, krijg je als deelnemer een video vooraf die je enorm gaat helpen om meer ontspannen en als je zelf voor de camera te staan, met plezier zelfs. Ook tijdens de workshop krijg je hiervoor allerlei tips om hier zowel jezelf als de ander mee te helpen.

 

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die een basistraining fotografie heeft gevolgd. Het is voor mensen die zich graag in studio fotografie willen verdiepen of zich willen oriënteren of het iets voor hen is. Ervaring in studio fotografie of flitsen is niet nodig.

 

Frits gefotorgafeerd met verschillend licht door cursist Felicia Breidel

 

Door wie

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Petra van Vliet. Sinds 2003 ben ik werkzaam als fotograaf en fotografie trainer. In de beginperiode werkte ik veel voor theater in verschillende grote studio's. Vanaf het begin heb ik ook les gegeven aan particulieren en aan bedrijven. Ook deed ik dit een aantal keer voor het bedrijf Nikon. Sinds 2016 vinden veel van mijn traininigen online plaats, maar er is voor mij niks leukers om live met een groepje mensen aan de slag te gaan. Ik beschik over het talent om de vaak ingewikkelde technische aspecten van fotografie op een simpele en voor iedereen te begrijpen manier te kunnen uitleggen. 

 

Aantal personen

Het maximale aantal deelnemers aan deze workshop is 4 personen.

 

Cursisten aan het werk

 

Wat heb je nodig

Voor deze training moet je in het bezig zijn van een spiegelreflex camera of een systeem camera. De camera moet op de M stand (manueel) kunnen fotograferen. 

 

Waar

De workshop vindt plaats bij de Powershoot Academy in het prachtige Zutphen. De lokatie is uniek en dat is niet alleen omdat het zich in één van de mooiste straatjes van Zutphen bevindt. Het is ook omdat we naast een workshopruimte ook gebruik maken van een prachtige sfeervolle gewelvenkelder.

 

Foto's gemaakt in de unieke gewelvenkelder

 

Wanneer

De workshop vindt plaats op:

 • Vrijdag 8 december + VOL
 • Zondag 7 januari 2024

We starten om 10.00 uur en het eindigt om 17.00 uur.

 

Investering

Jouw investering in deze workshop is 159 euro. Prijs is inclusief BTW, koffie en thee, lunch, het gebruik van daglichtlampen en studioflitsers en de video vooraf.

 

Waarom kiezen voor de Powershoot Academy?

 • We werken niet met modellen maar met elkaar. Hierdoor leer je 'gewone' mensen aansturen, zoals dat in de praktijk ook het vaakst zal voorkomen. 
 • Hierdoor krijg je ook nog eens prachtige foto's van jezelf.
 • Je leert hoe je ook zelf ontspannen voor de camera kunt staat, mede door de vidio die je vooraf krijgt opgestuurd.
 • De workshop heeft een heel fijne opbouw van daglicht naar flitslicht. Hierdoor leer je alle stappen en begrijp je licht beter
 • De techniek wordt op een heel simpele manier uitgelegd zodat ook jij het begrijpt
 • Je mag werken Profoto apparatuur van de allerhoogste kwaliteit
 • De sfeer is ongedwongen en er wordt veel gelachen
 • Ik heb 20 jaar ervaring in zowel fotografie als lesgeven waarbij communicatie met, en het welzijn van, zowel fotograaf als model heel belangrijk zijn. Je krijgt een geheel nieuwe en betere ervaring voor en achter de camera.
 • Alles wat je leert kun je ook echt thuis gaan toepassen en je weet na de workshop welke apparatuur bij jou past.

 

We werken met de allerbeste Profoto apparatuur

 

 

Boeking

 

Boeken voor kan door het sturen van een  email naar petra@powershootacademy.com. Je krijgt hierna een betaallink en na betaling is jouw plek gereserveerd. Je ontvangt daarna de informatie om je goed voor deze dag voor te bereiden.

 

Highkey portretten

 

De middelste foto van Eline van de highkey portretten is gemaakt door Yvonne van Duijnhoven. De eerste 3 foto's in de header van deze pagina zijn gemaakt door Eline Jonkers, Pauline Klein Teeselink en Yvonne van Duijnhoven.

 

 

 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden