Workshop studio fotografie

Workshop studio fotografie

Fotograferen in een studio is spelen met licht. Je kunt elk gewenst effect bereiken wat je maar wilt. Door ermee te oefenen leer je niet alleen om te gaan met studio verlichting, je leert in het algemeen om het concept licht beter te begrijpen. Dit gaat je in de toekomst enorm helpen, ook wanneer je op een ander moment volledig met daglicht fotografeert. Op deze dag heb je veel eye openers, ben je trots op je eigen werk en heb je vooral veel plezier.

 

Hoe

Bij deze workshop ga je aan de slag met portretfotografie in de studio. Je leert fotograferen met:

  • Systeemflitser
  • Continulicht (daglichtlampen)
  • Studioflitsers

 

Je leert waar een studio aan moet voldoen en wat je daarvoor nodig hebt. Het kan ook zijn dat je soms je huiskamer even als studio gaat gebruiken en je leert hoe je dit met minimale middelen kunt doen. We oefenen portretfotografie met de verschillende apparatuur en verschillende technieken. Aan bod komen de klassieke uitlichting, high-key, low-key en alles wat er tussen zit.

Elke deelnemer neemt een voorbeeld van zijn of haar favoriete studiofoto mee. MIsschien wil je als een bekende actrice op de foto of als de zanger van je favoriete band. Je mede cursisten gaan deze foto van jou en voor jou maken. Op deze manier leert elke deelnemer goed kijken naar een lichtsituatie en hoe je dit na kunt maken. Zowel het fotograferen als het poseren gaat op een heel ontspannen manier. Je gaat dus niet alleen met heel veel nieuwe kennis, ervaring en inspiratie naar huis, maar ook met prachtige foto's van jezelf.

 

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die de basistechnieken van fotografie beheerst. Je moet handmatig (manueel) kunnen fotograferen en op de hoogte zijn wanneer je een bepaald diafragma, sluitertijd of ISO gebruikt. 

 

Door wie

De workshop wordt gegeven door Petra van Vliet. Sinds 2003 is ze zelf werkzaam als fotograaf. In de beginperiode werkte ze veel voor theater en heeft hiervoor in veel verschillende grote studio's gewerkt. Ook beschikte ze altijd zelf over een studio waar ze veel portretten maakte. Vanaf het begin heeft Petra les gegeven aan particulieren en aan bedrijven. Ook deed ze dit een aantal keer voor het bedrijf Nikon. Sinds 2016 vinden veel van haar traininigen online plaats. Petra beschikt over het talent om de vaak ingewikkelde technische aspecten van fotografie op een simpele en voor iedereen te begrijpen manier te kunnen uitleggen. 

 

Aantal personen

Het maximale aantal deelnemers aan deze workshop is 4 personen.

 

Wat heb je nodig

Voor deze training moet je in het bezig zijn van een spiegelreflex camera of een systeem camera. De camera moet op de M stand (manueel) kunnen fotograferen. Wanneer je beschikt over een systeemflitser en een statief dan is het ook goed om die mee te nemen. Noodzakelijk zijn deze echter niet dus ook zonder de flitser en statief kun je deelnemen.

 

Waar

De workshop vindt plaats in de studio van de Powershoot Academy in Zutphen.

 

Wanneer

De workshop vindt plaats op 18 september en 16 oktober.

 

 

Kosten

De workshop kost 149 euro. Prijs is inclusief BTW, koffie en thee, en het gebruik van daglichtlampen en studioflitsers.

 

Boeking

 

Boeken voor 18 september kan via deze link.

Boeken voor 16 oktober kan via deze link.

 

Na boeking via de link ontvang je automatisch een factuur en een mail met de info over de training. Wanneer je dezelfde dag niks hebt ontvangen kan het zijn dat de mail met info in je spammap terecht is gekomen. Let op dat je bij boeking je mailadres zonder fouten typt, want met een verkeerd mailadres komen de mails niet aan.

 

 

 

 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden