Workshop flitsen bij daglicht

Workshop flitsen bij daglicht

 

Veel (amateur) fotografen streven ernaar om zoveel mogelijk hun portretten met daglicht te maken. Dat lukt vaak en is ook erg mooi. Maar er zijn veel situaties waarin het daglicht om verschillende redenen niet genoeg is. Op dat moment biedt flitsen een grote uitkomst.

Omdat flitsen een vak apart is, lukt het veel fotografen niet om de grote voordelen die het flitsen biedt te behalen. In deze workshop leer je alles over het flitsen in een daglicht situatie. Je leert wanneer je moet flitsen en hoe je dit het beste kunt doen. Je leert om de foto sterk te verbeteren, met als resultaat een foto die gemaakt lijkt te zijn met daglicht. Dit is een workshop met veel eye-openers waar je als deelnemer heel blij van wordt.

 


Resultaten van flitsen bij daglicht
 

Hoe

Bij deze workshop ga je zowel binnen als buiten aan de slag met systeemflitsers en studioflitsers. Je oefent met de verschillende situaties waarin het zinvol kan zijn om te flitsen. Dit kunnen o.a. zijn:

  • Wanneer het effect van het daglicht op het gezicht van het model niet mooi genoeg is bijvoorbeeld door harde schaduwen
  • Wanneer je een te groot verschil in licht tussen model en achtergrond wilt opheffen om zo onder- of over-belichting van delen van je foto te voorkomen
  • Om je model ten opzichte van de achtergrond er meer uit te laten springen
  • Om je model er helderder uit te laten zien in een situatie waar er net niet genoeg helder licht is.


Bij alle workshops van de Powershoot Academy fotograferen de deelnemers elkaar en wordt er niet gewerkt met professionele modellen. Hier zit een duidelijke reden achter. Wil je daar meer over weten, dan kun je dat hier lezen.


Cursisten flitsen buiten met systeemflitsers en studioflitsers


Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die de basistechnieken van fotografie beheerst. Je moet handmatig (manueel) kunnen fotograferen en op de hoogte zijn wanneer je een bepaald diafragma, sluitertijd of ISO gebruikt. 

Het is voor iedereen die graag goed wil leren flitsen.


 

Door wie

De workshop wordt gegeven door Petra van Vliet. Sinds 2003 is ze zelf werkzaam als fotograaf. In de beginperiode werkte ze veel voor theater en heeft hiervoor in veel verschillende grote studio's gewerkt. Ook beschikte ze altijd zelf over een studio waar ze veel portretten maakte. Vanaf het begin heeft Petra les gegeven aan particulieren en aan bedrijven. Ook deed ze dit een aantal keer voor het bedrijf Nikon. Sinds 2016 vinden veel van haar traininigen online plaats. Petra beschikt over het talent om de vaak ingewikkelde technische aspecten van fotografie op een simpele en voor iedereen te begrijpen manier te kunnen uitleggen. 


 

Aantal personen

Het maximale aantal deelnemers aan deze workshop is 8 personen.

 

Resultaten van flitsen bij daglichtWat heb je nodig

Voor deze training neem je een spiegelreflex camera of een systeem camera mee. De camera moet op de M stand (manueel) kunnen fotograferen. Ook neem je je eigen systeemflitser mee. Beschik je nog niet over een systeemflitser, mail dan even voor boeking naar petra@powershootacademy.com. Van meerdere merken heeft de academy een systeemflitser beschikbaar, check via de mail even of dat voor de datum van jouw camera het geval is.

Heb je een statiefje voor de flitser en een parapluutje, neem deze dan ook mee.

 

Waar

De workshop vindt plaats in de studio van de Powershoot Academy en in de prachtige monumentale binnenstad van Zutphen.


 

Wanneer

Deze workshop is weer vanaf het voorjaar te boeken. In de herst en wintermaand kun je deelnemen aan de workshop studio fotografie.

 

Cursisten flitsen binnen met studioflitsers en systeemflitsers
 

Kosten

De workshop kost 129 euro. Prijs is inclusief BTW, koffie en thee, en het gebruik van apparatuur.


 

Boeking

vanaf april kun je hier weer de eerste workshop boeken.


Na boeking via de link ontvang je automatisch een factuur en een mail met de info over de training. Wanneer je dezelfde dag niks hebt ontvangen kan het zijn dat de mail met info in je spammap terecht is gekomen. Let op dat je bij boeking je mailadres zonder fouten typt, want met een verkeerd mailadres komen de mails niet aan. 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden