Opleiding tot allround fotograaf

Opleiding tot allround fotograaf

Je fotografeert ontzettend graag, en het is jouw stille wens om ooit als fotograaf aan de slag te gaan, en je inkomen ermee te verdienen.

Maar er zijn veel dingen die je tegenhouden om de stap ook echt te zetten. Je hebt geen zin om weer jarenlang in de schoolbanken te gaan zitten, en met je fulltime baan is dit ook bijna onmogelijk. En wat als je klaar bent met de opleiding, is er dan wel werk genoeg? Heb je wel talent genoeg? Of ben je geschikt als ondernemer?

De kans is groot dat een aantal van deze vragen, jouw vragen zijn. Laat deze vragen je niet tegenhouden om jouw droom te volgen. De vragen verdienen een antwoord. Die willen we je graag geven op één van de online informatie avonden.

 

Deze opleiding van de Powershoot Academy is een exclusieve opleiding die online videolessen en masterclasses combineert met persoonlijke aandacht en privelessen.

Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de opleiding een stuk korter is dan de reguliere fotografie opleidingen. Je wordt gedegen en allround opgeleid met een specialisatie naar keuze. In deze opleiding is alles mogelijk. De lessen worden gegeven door een bevlogen en gepassioneerd trainer, die je niet alleen meeneemt in de wereld van de fotografie, maar ook in die van het ondernemersschap. Al tijdens de opleiding word je gestimuleerd en geholpen om met fotografie een inkomen te verdienen.

 

 

Waar bestaat de opleiding uit

Deze opleiding bevat zowel online lessen als live lesdagen. Dit zijn:

 • 1,5 jaar lang online videolessen welke alle techniek, de verschillende soorten fotografie, fotobewerking en de psychologie achter fotografie behandelen. Deze videolessen vormen de basis van de opleiding. Bij alle videos maak je opdrachten die je online inlevert en die online worden beoordeeld.
 • online klassikale masterclasses (1 keer per 2 weken). Hierin worden aanvullende onderwerpen behandeld zoals ondernemerschap, marketing, verdiepingen in de techniek, het inzetten van jouw talenten en zelfverzekerd worden als fotograaf en ondernemer. Ook zijn er vragensessies en beoordelingssessies.
 • 4 praktijkdagen, techniek, studio, portretfotografie en flitsen.
 • Intensieve online begeleiding gedurende de duur van de opleiding in een prive facebookgroep. Ook kun je onbeperkt vragen stellen en is de trainer dagelijks persoonlijk voor jou bereikbaar
 • Huiswerkopdrachten en beoordelingen. Elke huiswerkopdracht wordt uitgebreid beoordeeld en live besproken waar nodig.
 • 2 persoonlijke online voortgangsgesprekken en 2 prive lesdagen. Deze dagen zijn voor 1 of 2 personen tegelijk. In de privedagen behandelen we wat voor de cursist van belang is. Verschillende soorten fotografie, foto bewerking, het uitgebreid bespreken van de huiswerkopdrachten, veel fotograferen en begeleiding in wie jij bent als fotograaf, welke richting je op wilt en hoe je je bedrijf vorm kunt geven. Deze dagen vinden plaats in Zutphen bij de Powershoot Academy of op locatie indien nodig.
 •  Op jouw afgestemde examenopdracht, met vooraf een persoonlijk online gesprek, inclusief online expositie van jouw werk op de Powershoot Academy site en social media
 • Aan het einde van de opleiding krijg je een certificaat/diploma en een beoordeling

 

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die de switch wil maken van amateur of hobby fotograaf naar fotograaf. Het is ook voor mensen die hun al bestaande werk willen uitbreiden met fotografie, bijvoorbeeld medewerkers die voor hun bedrijf de social media beheren. Ook is de opleiding voor iedereen die al een tijd eraan denkt om een foto academie of fotovakschool te gaan doen, maar niet een paar jaar vast wil zitten aan vaste lesdagen. 

 

Wat heb je nodig

Voor deze opleiding heb je, naast passie voor fotografie, geen vooropleiding of ervaring nodig. Je leert de techniek vanaf de basis. Voor de opleiding moet je beschikken over een spiegelreflexcamera of een goede systeemcamera met een standaard kit (zoom) lens. Een statief en een systeemflitser zijn aan te raden maar niet verplicht. 

 

Door wie

De opleiding wordt volledig gegeven door Petra van Vliet. Petra is de oprichter van de Powershoot Academy. Petra heeft in verschillende workshops en trainingen al maar dan 6000 mensen leren fotograferen. Meerderen hiervan werken inmiddels zelf als fotograaf. Petra heeft het talent om de ingewikkelde techniek van fotografie voor iedereen begrijpbaar uit te leggen en mensen snel naar een hoger niveau te tillen. Petra heeft altijd live trainingen gegeven, zowel in binnen als buitenland. De laatste jaren zijn veel van haar trainingen online. Petra is als fotograaf altijd al een beetje 'anders' geweest. Zij is de enige in Nederland die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar gedrag van mensen voor en achter de camera. Deze kennis maakt dat deze opleiding uniek is in fotografieland.

 

Duur van de opleiding

De lessen zijn in totaal 1.5 jaar. Je kunt de lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Na de 1,5 jaar heb je nog een half jaar te tijd om je examenopdracht te maken.

 

Datum

Deze opleiding start in februari 2022.

 

 

Waarom kies je voor de Powershoot Academy

 • Je zit niet vast aan vaste lesdata en je kunt volledig je eigen tijd en indeling bepalen.
 • Bij deze opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan wie jij bent voor en achter de camera. Ook wordt er veel gewerkt aan hoe jij zelfverzekerd bent als fotograaf.
 • Naast de techniek gaat het ook om de psychologie en het gevoel achter fotografie. Dit punt en het vorige punt is het unieke specialisme van Petra. Dit is in deze mate niet te vinden bij een andere opleiding.
 • Omdat Petra zowel als fotograaf, trainier en ondernemer altijd succesvol is geweest is de opleiding volledig op de praktijk afgestemd en leer je naast fotograferen ook hoe je de fotografie het beste in de praktijk kunt toepassen.
 • Er wordt ook aandacht besteed aan wie jij straks bent als ondernemer. Je krijgt veel tips over hoe je dit aan kunt gaan pakken en ook echt voldoende inkomsten kunt genereren met fotografie.
 • Petra heeft een groot talent om ingewikkelde dingen simpel te maken. Dit betekent dat je bij haar ook heel goed kunt leren fotograferen wanneer je niet technisch bent aangelegd.
 • De persoonlijke lesdagen zijn volledig afgestemd op jouw behoeften, talent en gekozen specialisatie.
 • Tijdens de huiswerk opdrachten leer je denken en werken als een fotograaf.
 • Petra heeft veel liefde voor het vak als fotograaf maar ook voor het vak van trainer. Ze geeft al haar kennis en ervaring daarom met hart en ziel door.
 •  De opleiding is korter en gerichter, met meer individuele aandacht dan de bestaande fotografie opleidingen. De investering is daardoor ook een stuk minder.

 

Investering

Bij de opleiding betaal je per maand een bedrag van 327 euro. Wanneer je kiest voor de basisversie van de opleiding dan betaal je 238 euro per maand. Je betaalt deze bedragen 18 termijnen lang. De betalingen zijn er dus alleen tijdens de 18 maanden dat je les hebt en niet meer tijdens het half jaar dat je aan je examen opdracht werkt.

Wat de opleiding en de basis versie precies allemaal inhouden dat vertel ik je graag tijdens een online informatie avond.

 

Interesse

Op 16 december om 20.00 uur is er een online informatie bijeenkomst via zoom. In deze bijeenkomst vertelt Petra alles over de opleiding en kun je vrijblijvend al je vragen stellen. Je kunt je aanmelden via deze link.

 

 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden