Opleiding tot allround fotograaf

Opleiding tot allround fotograaf

Je fotografeert ontzettend graag, en het is jouw stille wens om ooit als fotograaf aan de slag te gaan, je inkomen ermee te verdienen.

Maar er zijn veel dingen die je tegenhouden om de stap ook echt te zetten. Je hebt geen zin om weer jarenlang in de schoolbanken te gaan zitten, en met je fulltime baan is dit ook bijna onmogelijk. En wat als je klaar bent met de opleiding, is er dan wel werk genoeg? Heb je wel talent genoeg? Of ben je geschikt als ondernemer?

De kans is groot dat een aantal van deze vragen, jouw vragen zijn.

Het vak van fotograaf is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds fotografie digitaal is, lijken er steeds meer mensen te fotograferen. Maar door de komst van social media zijn foto's echter belangrijker dan ooit en zijn er voor fotograferen steeds meer mogelijkheden.

Deze nieuwe tijd vraagt om een nieuwe opleiding, een opleiding die gericht is op het nieuwe fotograferen en volledig op de praktijk afgestemd.

De opleiding van de Powershoot Academy kun je makkelijk volgen naast de fulltime baan. Dit komt omdat de lessen voor een groot deel online zijn, zowel in videolessen als in live online klassikale lessen. Je kunt deze kijken wanneer je maar wilt. Er zijn een aantal live workshops waarvan de data met de deelnemers worden afgestemd. Ook krijg je online en offline privelessen, die volledig gericht zijn op jouw talent en wat jij nodig hebt.

De opleiding is zeer praktijkgericht, zodat je precies leert wat nodig is om straks goed voorbereid aan de slag te gaan in de fotografie. Naast de techniek wordt er veel aandacht besteed aan respectvol werken, zelfverzekerd achter de camera staan, de psychologie achter fotografie, ondernemerschap en plezier in het werk. 

 

Wat

Deze opleiding bevat zowel online lessen als live lesdagen. Dit zijn:

 • 1,5 jaar lang online videolessen welke alle techniek, de verschillende soorten fotografie, en de psychologie achter fotografie behandelen. Deze videolessen vormen de basis van de opleiding. Bij alle videos maak je opdrachten die je online inlevert en die online worden beoordeeld.
 • Wekelijkse live online lessen. Hierin worden aanvullende onderwerpen behandeld, zoals ondernemerschap, die belangrijk zijn om te beheersen als fotograaf, er zijn vragensessies en beoordelingssessies.
 • Praktijkdag over de basistechnieken
 • De live workshop studiofotografie
 • Live middag portretfotografie
 • Intensieve online begeleiding gedurende de duur van de opleiding in een prive facebookgroep.
 • Onbeperkt persoonlijk vragen mogen stellen aan Petra met altijd antwoord
 • 12 extra uitgebreide huiswerkopdrachten en beoordelingen. Deze opdrachten zijn anders dan die van de videolessen. Dit zijn opdrachten die je als fotograaf ook zou kunnen krijgen en je gaat hierbij als een fotograaf te werk. 
 • 2 persoonlijke lesdagen in Zutphen. Deze dagen zijn voor 1 of 2 personen tegelijk. In de privedagen behandelen we wat voor de cursist van belang is. Verschillende soorten fotografie, foto bewerking, het uitgebreid bespreken van de huiswerkopdrachten, veel fotograferen en begeleiding in wie jij bent als fotograaf, welke richting je op wilt en hoe je je bedrijf vorm kunt geven.
 •  1 praktijkdag door assisteren tijdens een shoot.
 • 2 persoonlijke online voortgangsgesprekken
 •  Op jouw afgestemde examenopdracht, met vooraf een persoonlijk online gesprek, inclusief online expositie van jouw werk op de Powershoot Academy site en social media
 • Aan het einde van de opleiding krijg je een certificaat en een beoordeling

 

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die heel graag aan de slag wil als fotograaf of zijn werkzaamheden als amateurfotografie wil perfectioneren. Het is ook voor mensen die hun al bestaande werk willen uitbreiden met fotografie, bijvoorbeeld medewerkers die voor hun bedrijf de social media beheren. Ook is de opleiding voor iedereen die niet een paar jaar vast wil zitten aan vaste lesdagen op een fotovakschool of academy en de vaak hoge kosten. Deze opleiding is voor iedereen die graag in zijn eigen tempo heel praktijkgericht wil worden opgeleid tot fotograaf, een fotograaf die verder kijkt dan alleen de techniek en het mooie plaatje.

 

 

Door wie

De opleiding wordt volledig gegeven door Petra van Vliet. Petra is de oprichter van de Powershoot Academy. Petra heeft in verschillende workshops en trainingen al maar dan 6000 mensen leren fotograferen. Meerderen hiervan werken inmiddels zelf als fotograaf. Petra heeft het talent om de ingewikkelde techniek van fotografie voor iedereen begrijpbaar uit te leggen en mensen snel naar een hoger niveau te tillen. Petra heeft altijd live trainingen gegeven, zowel in binnen als buitenland. De laatste jaren zijn veel van haar trainingen online. Petra is als fotograaf altijd al een beetje 'anders' geweest. Zij is de enige in Nederland die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar gedrag van mensen voor en achter de camera. Deze kennis maakt dat deze opleiding uniek is in fotografieland.

 

Duur van de opleiding

De lessen zijn in totaal 1.5 jaar. Je kunt hierin volledig je eigen tijd indelen en de lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Na de 1,5 jaar heb je nog een half jaar te tijd om je examenopdracht te maken.

 

Start

Deze opleiding start op 1 juni 2020.

 

 

Waarom boeken bij de Powershoot Academy

 • Je zit niet vast aan vaste lesdata en je kunt volledig je eigen tijd en indeling bepalen.
 • Bij deze opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan wie jij bent voor en achter de camera. Ook wordt er veel gewerkt aan hoe jij zelfverzekerd bent als fotograaf.
 • Naast de techniek gaat het ook om de psychologie en het gevoel achter fotografie.
 • Omdat Petra zowel als fotograaf, trainier en ondernemer altijd succesvol is geweest is de opleiding volledig op de praktijk afgestemd en leer je naast fotograferen ook hoe je de fotografie het beste in de praktijk kunt toepassen.
 • Er wordt ook aandacht besteed aan wie jij straks bent als ondernemer. Je krijgt veel tips over hoe je dit aan kunt gaan pakken en ook echt voldoende inkomsten kunt genereren met fotografie.
 • Petra heeft een groot talent om ingewikkelde dingen simpel te maken. Dit betekent dat je bij haar ook heel goed kunt leren fotograferen wanneer je niet technisch bent aangelegd.
 • De persoonlijke lesdagen zijn volledig afgestemd op jouw behoeften en talent.
 • Tijdens de extra opdrachten leer je denken en werken als een fotograaf.
 • Petra heeft veel liefde voor het vak als fotograaf maar ook voor het vak van trainer. Ze geeft al haar kennis en ervaring daarom met hart en ziel door.
 • Het bedrag is eenmalig in tegenstelling tot veel andere opleidingen waarbij je elk schooljaar weer een nieuw groot bedrag betaalt.

 

Informatie avond

Heb je interesse in deze opleiding, schrijf je dan hier in voor de gratis online informatie avond op 28 maart.  Je krijgt automatisch een link naar een Zoom call welke start om 20.00 uur. Krijg je niet direct een maitlje, check dan je spammap. Zorg dat je geen typefouten maakt in je mailadres.  Wil je eerder graag je vragen stellen dan kun je bellen naar 0645442170.

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.