Opleiding tot allround fotograaf

Opleiding tot allround fotograaf

 

Tijdens deze opleiding leer je alles wat nodig is om aan het werk te gaan als fotograaf. Het woord allround betekent niet alleen dat je met vele vormen van fotografie aan de slag gaat tijdens de opleiding. Het betekent nog meer dat je als fotograaf zeer compleet zult worden opgeleid. Het gaat niet alleen maar over de techniek maar ook over wie jij bent als fotograaf, wat je met fotografie kunt bereiken bij de mensen die je fotografeert, en wat je voor de wereld kunt betekenen. Fotografie is zoveel meer dan alleen een camera, de techniek en een plaatje. De opleiding gaat ook over het gevoel en de psychologie achter fotografie, integriteit en het zien van schoonheid. Daarnaast is de opleiding ook juist heel praktisch, je leert hoe het er in het echt aan toegaat, hoe jij je kunt onderscheiden, hoe je jouw talenten kunt inzetten en hoe je niet alleen de fotograaf maar ook de ondernemer kunt zijn. Al deze onderdelen hebben tot gevolg dat je tijdens de opleiding niet alleen als fotograaf flink zult groeien, maar ook als mens.

Je kunt tijdens deze training volledig je eigen tijd indelen en de lessen volgen op een moment dat het jou uitkomt. 

 

Wat

Deze opleiding bevat zowel online lessen als live lesdagen. Dit zijn:

 • De online training fotografie voor beginners inclusief de online training fotograferen met je smartphone
 • De vervolg jaar training welke 12 verschillende soorten fotografie uitgebreid behandelt
 • De workshop fotograferen met Petra, een middag fotograferen met andere cursisten (in Zutphen of Utrecht)
 • De online Masterclass portretfotografie inclusief een oefenmiddag met andere cursisten (oefenmiddag is in Zutphen)
 • De workshop Studiofotografie in Zutphen
 • Intensieve online begeleiding gedurende de duur van de opleiding in een prive facebookgroep.
 • Wekelijkste online lessen en vragen sessies live in de prive facebookgroep
 • Onbeperkt persoonlijk vragen mogen stellen aan Petra met altijd antwoord
 • 12 extra uitgebreide huiswerkopdrachten en beoordelingen. Deze opdrachten zijn anders dan die van de online trainingen. Bij deze opdrachten ben ik je opdrachtgever en ga je helemaal zelf bekijken hoe je die opdracht als fotograaf gaat uitvoeren. 
 • 2 persoonlijke lesdagen in Zutphen. Deze dagen zijn voor 1 of 2 personen tegelijk. In de privedagen behandelen we wat voor de cursist van belang is. Verschillende soorten fotografie, foto bewerking, het uitgebreid bespreken van de huiswerkopdrachten, veel fotograferen en begeleiding in wie jij bent als fotograaf, welke richting je op wilt en hoe je je bedrijf vorm kunt geven.
 • 2 maal meelopen met Petra tijdens een shoot.
 •  Op jouw afgestemde examenopdracht inclusief online expositie op de Powershoot Academy site en social media
 • 2,5 jaar lang toegang tot de facebooksite en live sessies, ook als je ervoor kiest om eerder af te studeren
 • Aan het einde van de opleiding krijg je een certificaat en een beoordeling

 

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die heel graag aan de slag wil als fotograaf of zijn werkzaamheden als amateurfotografie wil perfectioneren. Ook is de opleiding voor iedereen die niet een paar jaar vast wil zitten aan vaste lesdagen op een fotovakschool of academy en de vaak hoge kosten. Deze opleiding is voor iedereen die graag in zijn eigen tempo heel praktijkgericht wil worden opgeleid als fotograaf, een fotograaf die verder kijkt dan alleen de techniek en het mooie plaatje.

 

Door wie

De opleiding wordt volledig gegeven door Petra van Vliet. Petra is de oprichter van de Powershoot Academy. Petra heeft in verschillende workshops en trainingen al maar dan 4000 mensen leren fotograferen. Meerderen hiervan werken inmiddels zelf als fotograaf. Petra heeft het talent om de ingewikkelde techniek van fotografie voor iedereen begrijpbaar uit te leggen en mensen snel naar een hoger niveau te tillen. Toen ze zelf op de foto akademie zat mocht ze haar medecursisten al lesgeven in de doka. Ook heeft ze een aantal trainingen voor Nikon verzorgd. Petra heeft altijd live trainingen gegeven, zowel in binnen als buitenland. De laatste jaren zijn veel van haar trainingen online. Petra is als fotograaf altijd al een beetje 'anders' geweest. Zij is de enige in Nederland die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar gedrag van mensen voor en achter de camera. Deze kennis maar dat deze opleiding uniek is in fotografieland.

 

Duur van de opleiding

Je kunt tijdens deze opleiding volledig je eigen tijd indelen. Een paar onderdelen vinden plaats op vaste dagen, waaruit je kunt kiezen welke jou het beste uitkomt. Voor het online deel en voor de persoonlijke lesdagen kun je zelf voor een indeling en datum kiezen. De opleiding duurt minumaal 1,5 jaar en maximum 2,5 jaar.

 

Investering

Deze opleiding kost eenmalig 2550 euro. Dit in inclusief alle modules die hierboven genoemd staan en het gebruik van al de apparatuur tijdens de live dagen. De training is inclusief drankjes op de live dagen, maar exclusief lunch en reiskosten. Betaling is mogelijk in 3 termijnen. 

Bij gespreide betaling betaal je bij aanvang van de training 850 euro. Na een half jaar weer 850 euro en na weer een half jaar de laatste 850 euro.

 

Waarom boeken bij de Powershoot Academy

 • Je zit niet vast aan vaste lesdata en kun volledig je eigen tijd en indeling bepalen.
 • Bij deze opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan wie jij bent voor en achter de camera.
 • Naast de techniek gaat het ook om de psychologie en het gevoel achter fotografie.
 • Omdat Petra zowel als fotograaf, trainier en ondernemer altijd succesvol is geweest is de opleiding volledig op de praktijd afgestemd en leer je naast fotograferen ook hoe je het het beste kunt toepassen.
 • Petra heeft een groot talent in ingewikkelde dingen simpel te maken. Dit betekent dat je bij haar ook heel goed kunt leren fotograferen wanneer je niet techniek bent aangelegd.
 • De persoonlijke lesdagen zijn volledig afgestemd op jouw behoeften en talent.
 • Tijdens de extra opdrachten leer je denken en werken als een fotograaf.
 • Petra heeft veel liefde voor het vak als fotograaf maar ook voor het vak van trainer. Ze geeft al haar kennis en ervaring daarom met hart en ziel door.
 • Het bedrag is eenmalig in tegenstelling tot veel andere opleidingen waarbij je elk schooljaar weer een nieuw groot bedrag betaalt.

 

Boeken

Wil je boeken voor deze traininig of heb je nog vragen, neem dan contact op met petra@powershootacademy.com of bel naar 0645442170. Ik heb een filmpje opgenomen met wat extra informatie over deze opleiding. Je kunt het filmpje hier bekijken. Om het te kijken moet je jezelf registreren, maar jouw gegevens zijn veilig, je krijgt hierna (behalve de aanmeldingsmail) geen verdere mails meer over.

Heb je nog niet eerder een training van de Powershoot Academy gevolgd en wil je eerst zien of de manier van lesgeven bij jou past? Dan is het aan te raden om eerst de online training fotografie voor beginners te boeken voor 49 euro. Wanneer je na het zien van de training besluit om voor de opleiding te kiezen, dan krijg je het bedrag van de online training weer terug.

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.