Opleiding tot allround fotograaf

Opleiding tot allround fotograaf

 

Tijdens deze opleiding leer je alles wat nodig is om aan het werk te gaan als fotograaf. Het woord allround betekent niet alleen dat je met de verschillende soorten fotografie aan de slag gaat. Het betekent ook dat je als fotograaf zeer compleet zult worden opgeleid. Het gaat niet alleen maar over de techniek maar ook over wie jij bent als fotograaf, wat je met fotografie kunt bereiken bij de mensen die je fotografeert en wat je voor de wereld kunt betekenen.

Fotografie is zoveel meer dan alleen een camera, de techniek en een plaatje. De opleiding gaat ook over het gevoel en de psychologie achter fotografie en het zien van schoonheid. Daarnaast is de opleiding ook juist heel praktisch, je leert hoe het er in het echt aan toegaat, hoe jij je kunt onderscheiden, hoe je jouw talenten kunt inzetten en hoe je niet alleen de fotograaf maar ook de ondernemer kunt zijn. Al deze onderdelen hebben tot gevolg dat je tijdens de opleiding niet alleen als fotograaf flink zult groeien, maar ook als mens.

Je kunt tijdens deze training volledig je eigen tijd indelen en de lessen volgen op een moment dat het jou uitkomt. 

 

Wat

Deze opleiding bevat zowel online lessen als live lesdagen. Dit zijn:

 • De online training fotografie voor beginners inclusief de online training fotograferen met je smartphone
 • De online training fotograferen voor Instagram
 • De vervolg jaar training welke 15 verschillende soorten fotografie uitgebreid behandelt
 • De online Masterclass portretfotografie inclusief een oefenmiddag met andere cursisten
 • De workshop studiofotografie
 • Praktijkdag in Zutphen over de basistechnieken
 • Intensieve online begeleiding gedurende de duur van de opleiding in een prive facebookgroep.
 • Wekelijkste online lessen en vragen sessies live in de prive facebookgroep
 • Onbeperkt persoonlijk vragen mogen stellen aan Petra met altijd antwoord
 • 12 extra uitgebreide huiswerkopdrachten en beoordelingen. Deze opdrachten zijn anders dan die van de online trainingen. Dit zijn opdrachten die je als fotograaf ook zou kunnen krijgen en je gaat hierbij als een fotograaf te werk. 
 • 2 persoonlijke lesdagen in Zutphen. Deze dagen zijn voor 1 of 2 personen tegelijk. In de privedagen behandelen we wat voor de cursist van belang is. Verschillende soorten fotografie, foto bewerking, het uitgebreid bespreken van de huiswerkopdrachten, veel fotograferen en begeleiding in wie jij bent als fotograaf, welke richting je op wilt en hoe je je bedrijf vorm kunt geven.
 • 2 maal praktijkervaring door assisteren tijdens een shoot.
 •  Op jouw afgestemde examenopdracht, met vooraf een persoonlijk online gesprek, inclusief online expositie van jouw werk op de Powershoot Academy site en social media
 • Aan het einde van de opleiding krijg je een certificaat en een beoordeling

 

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die heel graag aan de slag wil als fotograaf of zijn werkzaamheden als amateurfotografie wil perfectioneren. Het is ook voor mensen die hun al bestaande werk willen uitbreiden met fotografie, bijvoorbeeld medewerkers die voor hun bedrijf de social media beheren. Ook is de opleiding voor iedereen die niet een paar jaar vast wil zitten aan vaste lesdagen op een fotovakschool of academy en de vaak hoge kosten. Deze opleiding is voor iedereen die graag in zijn eigen tempo heel praktijkgericht wil worden opgeleid tot fotograaf, een fotograaf die verder kijkt dan alleen de techniek en het mooie plaatje.

 

 

Door wie

De opleiding wordt volledig gegeven door Petra van Vliet. Petra is de oprichter van de Powershoot Academy. Petra heeft in verschillende workshops en trainingen al maar dan 4000 mensen leren fotograferen. Meerderen hiervan werken inmiddels zelf als fotograaf. Petra heeft het talent om de ingewikkelde techniek van fotografie voor iedereen begrijpbaar uit te leggen en mensen snel naar een hoger niveau te tillen. Toen ze zelf op de foto akademie zat mocht ze haar medecursisten al lesgeven in de doka. Ook heeft ze een aantal trainingen voor Nikon verzorgd. Petra heeft altijd live trainingen gegeven, zowel in binnen als buitenland. De laatste jaren zijn veel van haar trainingen online. Petra is als fotograaf altijd al een beetje 'anders' geweest. Zij is de enige in Nederland die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar gedrag van mensen voor en achter de camera. Deze kennis maakt dat deze opleiding uniek is in fotografieland.

 

Duur van de opleiding

De lessen zijn in totaal 1.5 jaar. Je kunt hierin volledig je eigen tijd indelen en de lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Na de 1,5 jaar heb je nog een half jaar te tijd om je examenopdracht te maken.

 

Start

Deze opleiding start op 1 september 2020.

 

 

Waarom boeken bij de Powershoot Academy

 • Je zit niet vast aan vaste lesdata en je kunt volledig je eigen tijd en indeling bepalen.
 • Bij deze opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan wie jij bent voor en achter de camera. Ook wordt er veel gewerkt aan hoe jij zelfverzekerd bent als fotograaf.
 • Naast de techniek gaat het ook om de psychologie en het gevoel achter fotografie.
 • Omdat Petra zowel als fotograaf, trainier en ondernemer altijd succesvol is geweest is de opleiding volledig op de praktijk afgestemd en leer je naast fotograferen ook hoe je de fotografie het beste in de praktijk kunt toepassen.
 • Er wordt ook aandacht besteed aan wie jij straks bent als ondernemer. Je krijgt veel tips over hoe je dit aan kunt gaan pakken en ook echt voldoende inkomsten kunt genereren met fotografie.
 • Petra heeft een groot talent om ingewikkelde dingen simpel te maken. Dit betekent dat je bij haar ook heel goed kunt leren fotograferen wanneer je niet technisch bent aangelegd.
 • De persoonlijke lesdagen zijn volledig afgestemd op jouw behoeften en talent.
 • Tijdens de extra opdrachten leer je denken en werken als een fotograaf.
 • Petra heeft veel liefde voor het vak als fotograaf maar ook voor het vak van trainer. Ze geeft al haar kennis en ervaring daarom met hart en ziel door.
 • Het bedrag is eenmalig in tegenstelling tot veel andere opleidingen waarbij je elk schooljaar weer een nieuw groot bedrag betaalt.

 

Informatie avond

Heb je interesse in deze opleiding, schrijf je dan hier in voor de gratis online informatie avond op 25 februari.  

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.