Online training, werken met Lightroom

Online training, werken met Lightroom

 

Fotobewerking is niet meer weg te denken in het hele proces van fotografie.

De meningen erover zijn sterk verdeeld. Er zijn fotografen die zeggen dat een echt goede foto geen nabewerking nodig moet hebben. Maar er zijn ook fotograferen (of misschien meer kunstenaars) die een foto dusdanig veranderen dat er van de originele foto bijna niks meer te herkennen is. Opeens staat je model in een magisch bos in plaats van in het saaie parkje naast je huis.

In de glamour wereld wordt het al lange tijd gebruikt om beroemdheden 2 maten smaller of 20 jaar jonger in beeld te brengen.

 

Eigenlijk is fotobewerking een vanzelfsprekend proces dat je foto net nog iets beter of mooier maakt. Tijdens het fotograferen kun je niet altijd alles bereiken wat je wilt, bijvoorbeeld door een moeilijke lichtsituatie, en met bewerken geef je de foto net nog die kleine ingreep die hij nodig had. Aan een goed bewerkte foto kun je niet zien dat hij bewerkt is.

 

In deze uitgebreide online training leer je alle tools die het mooie programma Lightroom je te bieden heeft. Je leert technisch goed bewerken, op een manier dat jouw foto's sterk verbeteren maar er tevens heel natuurlijk uitzien. Alvast een voorproefje? Bekijk de video bovenaan deze pagina waarin ik uitleg dat ik zo veel van dit programma houd omdat je heel snel kunt synchroniseren.

 

Wat houdt de training precies in

De training bestaat uit 30 korte en toegankelijke videolessen. Elke les gaat over een tool die Lightroom te bieden heeft. Op deze manier kun je elk onderwerp weer makkelijk terug vinden. Je kunt deze lessen in je eigen tempo bekijken en je kunt starten wanneer je wilt.

Wanneer je de training volgt kun je lid worden van een speciale Facebook pagina waarin je jouw bewerkte foto's met de andere deelnemers kunt delen. Ook kun je in deze groep al je vragen stellen aan de trainer, over de foto's die jij bewerkt hebt.

 

Voor wie is Lightroom 

Lightroom is geschikt voor elke fotograaf of amateur fotograaf. Je kunt op een heel simpele en snelle manier bewerkingen toepassen maar je kunt ook alle tools gebruiken om een uitgebreide bewerking tot de kleinste details toe te passen. Lightroom is gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen voor de beginnende gebruiker en zeer compleet voor de gevorderde gebruiker.

 

Voor wie is deze training

Deze training is voor beginners en licht gevorderden. Het is voor iedereen die goed en gedegen met het programma aan de slag wil gaan. Je leert echt goed en met plezier een foto te bewerken.

 

Door wie

Deze training wordt gegeven door Petra van Vliet. Petra werkt sinds 2003 zelfstandig als fotograaf en fotografie trainer. Ze heeft inmiddels duizenden mensen leren fotograferen, zowel in live trainingen als online. De stijl van Petra is informeel, met een duidelijke en voor iedereen te begrijpen uitleg. Petra is een verhalen verteller, en samen met een vleugje humor wordt elke training een leerzame maar ook leuke beleving.

 

Wat heb je nodig

Lightroom is bij Adobe te krijgen in combinatie met Photoshop voor 12 euro per maand. Je kunt het programma eerst een week gratis uitproberen om te zien om het iets voor je is.

Je kunt het meeste bereiken in Lightroom wanneer je op je camera in de RAW stand fotografeert. Het is niet noodzakelijk, maar de resultaten zullen dan het mooist zijn.

 

 

Start en toegang

Je kunt elk moment met de training starten. Elke deelnemer krijgt een half jaar toegang tot de videolessen. In die tijd heb je ook toegang tot de facebookgroep waar je jouw vragen kunt stellen.

 

Investering

De training kost 59 euro. Hiervoor heb je een half jaar lang toegang tot alle 30 videolessen en toegang tot de facebookgroep. Ook krijg je als bonus een aantal videolessen om te bewerken met de Photoshop app op je smartphone.

 

Boeking

Via deze link kun je boeken voor deze Lightroom training. Na boeking en betaling ontvang je automatisch een factuur en de toegang tot de online leeromgeving. Let op dat je jouw mailadres correct invult zodat de informatie goed bij jou aankomt. Ontvang je niks na je boeking, check dan je spammap.

 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden