Masterclass Portretfotografie

Masterclass Portretfotografie

Voor veel (amateur) fotografen is portretfotografie erg lastig. De techniek is geen probleem, maar hoe krijg je toch dat model op zijn of haar gemak. Hoe moet het model gaan staan, wat moet je wel of niet zeggen, en hoe kun je je eigen ongemakkelijke gevoel hierover verbergen?

Hoe heerlijk zou het zijn wanneer zowel jouw model, als jijzelf, ontspannen achter en voor de camera staan en op die manier in alle rust prachtige foto's samen kunnen maken.

 

Petra van Vliet heeft in 2006 uitgebreid onderzoek gedaan naar waarom gefotografeerd worden voor mensen zo lastig is. Ze heeft sinds dat moment haar eigen manier van fotograferen ontwikkeld. Op die manier heeft ze duizenden mensen van camera angst afgeholpen en een positieve foto ervaring gegeven. Al jarenlang leidt ze coaches en hulpverleners op om deze manier fotografie in hun werk te gebruiken. 

 

Wat leer je bij deze masterclass

  • De redenen waarom gefotografeerd worden voor mensen vaak zo lastig is.
  • Hoe je bij jouw model kunt achterhalen wat de reden is.
  • Wat je hieraan kunt doen.
  • Hoe je zelf het beste achter de camera kunt staan.
  • Hoe je zelf het beste voor de camera kunt staan (je kunt een ander pas iets leren als je het zelf ook kunt)
  • Wat je wel en niet kunt zeggen tegen je model
  • Welke houdingen voor welk model geschikt en ontspannen zijn.
  • Om voortaan met plezier portretten te maken.

 

Hoe

Tijdens de masterclass ga je direct met het geleerde aan de slag met je medecursisten. Je komt erachter wat bij jou en je medecursisten in de weg staat om volledig ontspannen voor de achter de camera te staan. Je staat tijdens deze dag zowel voor als achter de camera om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Na de praktijkdag krijg je een opdracht meer naar huis en deze wordt online beoordeeld.

 

Voor wie

Deze masterclass is geschikt voor alle fotografen en amateur fotografen. Het is belangrijk dat je al een basis training techniek hebt gedaan omdat daar bij deze training niet op ingegaan zal worden. Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen. 

 

Waar

De training wordt gegeven bij de Powershoot Academy in het fotogenieke Zutphen. Bij goed weer zullen we deels buiten aan het werk gaan. Bij slecht weer zal er alleen van de studio gebruik gemaakt worden.

 

Wanneer

Binnenkort meer data

 

Kosten

De masterclass kost 169 euro. Dit is inclusief BTW, lunch, naslagwerk en online nabespreking/beoordeling.

 

Boeking

Binnenkort meer info.

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.