Fotografie voor coaches

Fotografie voor coaches

Fotografie voor coaches, hulpverleners en leraren

 

Als coach of hulpverlener werk je vaak aan iemands binnenkant. De buitenkant wordt vaak vergeten terwijl ons beeld daarover ons dagelijkse leven enorm beïnvloedt. Tegenwoordig wordt het uiterlijk steeds belangrijker en worden we dagelijks blootgesteld aan onrealistische ideaalbeelden. Hierdoor wordt het lichaamsbeeld steeds belangrijker en vaak negatiever, wat een grote invloed heeft op ons zelfbeeld.

Met fotografie kun je als coach of hulpverlener op een prettige en effectieve manier werken aan het zelfbeeld van je cliënten. 

 

Wat kun je bereiken met fotografie

Fotografie heeft een sterk uitvergrotend vermorgen. Een camera zoemt in op hoe we over onszelf denken en hoe we denken dat de buitenwereld ons ziet. 

 

Met fotocoaching kun je mensen

 • zich bewust laten worden van hun (vaak negatieve) lichaamsbeeld en zelfbeeld en hoe dat hun dagelijkse leven beïnvloedt
 • laten ontdekken waarom ze dit zelfbeeld hebben
 • anders naar zichzelf leren kijken, positiever, met alle positieve gevolgen hiervan
 • leren hoe ze door een positiever zelfbeeld anders (en mooier) op de buitenwereld overkomen en hierdoor meer kunnen bereiken
 • helpen met camera angst

 

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is op het gebied van psychologische begeleiding van mensen, zoals coaches, trainers, opleiders, psychotherapeuten, maatschappelijk werkers, loopbaan adviseurs, leraren, enzovoort.

   

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen van 10 tot 17.00 uur.

Een deel van de lesstof vind online plaats. Naast de opleidingsdagen besteed je ongeveer 3 uur per week aan huiswerk en online lessen.

 

Tijdens de opleiding leer je

 • Alle basistechnieken van je camera en fotografie
 • Basiskennis fotobewerking
 • Alle redenen waarom gefotografeerd worden voor mensen zo lastig is
 • Wat je eraan kunt doen om dit makkelijker te maken voor hen
 • Hoe jij als fotograaf zo prettig mogelijk achter de camera staat en fotografeert zodat mensen zichzelf durven en kunnen laten zien
 • Hoe jij fotografie effectief kunt integreren in je werk als coach of hulpverlener.

Omdat het erg belangrijk is dat je zelf kunt wat je een ander leert zul je tijdens de opleiding zowel voor als achter de camera staan. Tijdens de lesdagen fotograferen de deelnemers daarom elkaar. Als huiswerk fotografeer je mensen uit je eigen omgeving.

 

Data van de opleiding 2018

De eerstvolgende opleiding zal plaatsvinden in het najaar van 2018.

Lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je als eerste op de hoogte worden gehouden van de nieuwe data voor het najaar, stuur dan een mail naar petra@powershootacademy.com.

 

Lokatie

De opleiding vindt plaats in het fotegenieke plaatsje Zutphen. De Middeleeuwse stadskern is de perfecte achtergrond voor portretfotografie. De locatie ligt op 6 minuten lopen van het treinstation. Zutphen ligt vrij centraal in Nederland en er zijn goede treinverbindingen vanuit o.a. Arnhem, Apeldoorn en Zwolle.

 

Kosten

Kosten van de opleiding bedragen 850 euro ex BTW

Dit bedrag in inclusief alle lesdagen en online lessen. 

 

Wat is er nodig om deze opleiding te kunnen volgen

 • een spiegelreflex of een goede systeem camera
 • interesse in fotografie (ervaring is niet nodig)
 • werkzaam zijn als coach of hulpverlener in de hierboven genoemde gebieden

 

Boeking

Heb je interesse in de opleiding of aanvullende vragen? Stuur dan een mail naar petra@powershootacademy.com of bel naar 06-45442170.

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Nieuwsbrief