Fotografie voor coaches

Fotografie voor coaches

Fotografie voor coaches, hulpverleners en leraren

 

Als coach of hulpverlener werk je vaak aan iemands binnenkant. De buitenkant wordt vaak vergeten terwijl ons beeld daarover ons dagelijkse leven enorm beïnvloedt. Tegenwoordig wordt het uiterlijk steeds belangrijker en worden we dagelijks blootgesteld aan onrealistische ideaalbeelden. Hierdoor wordt het lichaamsbeeld steeds belangrijker en vaak negatiever, wat een grote invloed heeft op ons zelfbeeld.

Met fotografie kun je als coach of hulpverlener op een prettige en effectieve manier werken aan het zelfbeeld van je cliënten. 

 

Wat kun je bereiken met fotografie

Fotografie heeft een sterk uitvergrotend vermogen. Een camera zoemt in op hoe we over onszelf denken en hoe we denken dat de buitenwereld ons ziet. Met fotografie kun je dus heel snel ik kaart brengen hoe iemand over zichzelf denkt.Tevens kun je met fotografie een onrealistisch zelfbeeld in positieve zin veranderen. 

 

Met fotocoaching kun je mensen

 • zich bewust laten worden van hun (vaak negatieve) lichaamsbeeld en zelfbeeld en hoe dat hun dagelijkse leven beïnvloedt
 • laten ontdekken waarom ze dit zelfbeeld hebben
 • anders naar zichzelf leren kijken, positiever, met alle positieve gevolgen hiervan
 • leren hoe ze door een positiever zelfbeeld anders (en mooier) op de buitenwereld overkomen en hierdoor meer kunnen bereiken
 • helpen met camera angst

 

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is op het gebied van psychologische begeleiding van mensen, zoals coaches, trainers, opleiders, psychotherapeuten, maatschappelijk werkers, loopbaan adviseurs, leraren, enzovoort.

   

Inhoud van de opleiding

De opleiding vindt voor een deel online plaats. Een deel van de lessen krijg je via video's die je in je eigen tijd kunt kijken. Het online deel vindt plaats via een besloten facebookgroep. Hier verschijnen de filmpjes, kan het huiswerk geplaatst worden en kunnen de deelnemers met elkaar in contact zijn. Ook zijn er 3 lesdagen in Zutphen van 10 tot 17.00 uur. Naast de opleidingsdagen besteed je ongeveer 4 uur per week aan huiswerk en online lessen.

 

Tijdens de opleiding leer je

 • Alle basistechnieken van je camera en fotografie
 • Basiskennis fotobewerking
 • Alle redenen waarom gefotografeerd worden voor mensen zo lastig is
 • Wat je eraan kunt doen om dit makkelijker te maken voor hen
 • Hoe jij als fotograaf zo prettig mogelijk achter de camera staat en fotografeert zodat mensen zichzelf durven en kunnen laten zien
 • Hoe jij fotografie effectief kunt integreren in je werk als coach of hulpverlener.

Omdat het erg belangrijk is dat je zelf kunt wat je een ander leert zul je tijdens de opleiding zowel voor als achter de camera staan. Tijdens de lesdagen fotograferen de deelnemers daarom elkaar. Als huiswerk fotografeer je mensen uit je eigen omgeving.

 

Data van de opleiding 2019

De online lessen zijn beschikbaar vanaf 1 februari. Deze kun je kijken op een moment dat het jou uitkomt.

De lesdagen in Zutphen zijn op:

 • 8 maart 
 • 5 april
 • 3 mei

 

De lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Lokatie

De 3 lesdagen van de opleiding vinden plaats in het fotegenieke plaatsje Zutphen. De Middeleeuwse stadskern is de perfecte achtergrond voor portretfotografie. Naast een prachtige buitenomgeving beschikt de Powershoot Academy over een prettige binnenlokatie midden in het centrum en hebben de deelnemers beschikking over een fotostudio. De locatie ligt op 6 minuten lopen van het treinstation. Zutphen ligt vrij centraal in Nederland en er zijn goede treinverbindingen vanuit o.a. Arnhem, Apeldoorn en Zwolle.

 

Kosten

Kosten van de opleiding bedragen 499 euro ex BTW.

Dit bedrag in inclusief alle lesdagen, online lessen en naslagwerk. 

 

Wat is er nodig om deze opleiding te kunnen volgen

 • een spiegelreflex of een goede systeem camera
 • interesse in fotografie (ervaring is niet nodig)
 • werkzaam zijn als coach of hulpverlener in de hierboven genoemde gebieden

 

Boeking

Heb je interesse in de opleiding of aanvullende vragen? Stuur dan een mail naar petra@powershootacademy.com of bel naar 06-45442170.

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.