De Magische Klik flitsworkshop

De Magische Klik flitsworkshop

 

Als amateur fotograaf ben je misschien in het bezit van een prachtige systeemflitser. En toch is de kans groot dat je die maar zelden (of nooit) gebruikt. Het flitsen bleek toch ingewikkelder dan je dacht en ook de resultaten vielen erg tegen.

Omdat flitsen een vak apart is, lukt het veel fotografen niet om de grote voordelen die het flitsen biedt, te behalen. In deze workshop leer je alles over het flitsen in een daglicht situatie. Je leert in welke situaties het zinvol is om te flitsen en hoe je dit vervolgens het beste kunt doen. Je leert om de foto sterk te verbeteren, terwijl het op het eerste gezicht gewoon een daglicht foto lijkt te zijn. Dit is een workshop met veel eye-openers waar je als deelnemer heel blij van wordt.

 


 
 

Hoe

Bij deze workshop ga je zowel binnen als buiten aan de slag met systeemflitsers en studioflitsers. Je oefent met de verschillende situaties waarin het zinvol kan zijn om te flitsen. Dit kunnen o.a. zijn:

  • Wanneer het effect van het daglicht op het gezicht van het model niet mooi genoeg is bijvoorbeeld door harde schaduwen
  • Wanneer je een te groot verschil in licht tussen model en achtergrond wilt opheffen om zo onder- of over-belichting van delen van je foto te voorkomen
  • Om je model ten opzichte van de achtergrond er meer uit te laten springen
  • Om je model er helderder uit te laten zien in een situatie waar er net niet genoeg helder licht is.

Bij deze workshop fotograferen de deelnemers elkaar. Je krijgt voorafgaand aan de training een video te zien waardoor het veel makkelijker zal zijn om voor die camera te staan. Je maakt tijdens deze training niet alleen hele mooie foto's van je mede cursisten, maar je krijgt ook vele prachtige foto's van jezelf.


 

 


Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die de basistechnieken van fotografie beheerst. Je moet handmatig (manueel) kunnen fotograferen en op de hoogte zijn wanneer je een bepaald diafragma, sluitertijd of ISO gebruikt. 

Het is voor iedereen die zijn of haar systeemflitser niet meer werkloos in de kast wil laten liggen of voor iedereen die er binnenkort één aan wil schaffen.


 

Door wie

Ik stel mezelf graag even voor, mijn naam is Petra van Vliet. Sinds 2003 ben ik zelf werkzaam als fotograaf en fotografie trainer. Al werk ik voor het grootste deel met alleen daglicht, ik weet ook dat flitslicht wonderen kan verrichten en pas het graag toe wanneer dat mijn foto's mooier maakt. Deze training is één van mijn favoriete trainingen om te geven. De resultaten van een klein beetje flitslicht kunnen verbluffend zijn en de cursisten staan vaak versteld van hun eigen foto's.

Ik heb vanaf de start van mijn carriere veel onderzoek gedaan naar het gedrag van mensen voor de camera. Ik ben me vooral gaan verdiepen in waarom het toch zo lastig en ongemakkelijk is voor veel mensen om gefotografeerd te worden. Hieruit is de Powershoot ontstaan. Tijdens de workshop geef ik verassende tips om het ook voor jou veel makkelijker te maken en hoe je als fotograaf een ander daarbij kunt helpen.


 

Aantal personen

Het maximale aantal deelnemers aan deze workshop is 8 personen.

 

 Wat heb je nodig

Voor deze training neem je een spiegelreflex camera of een systeem camera mee. De camera moet op de M stand (manueel) kunnen fotograferen. Ook neem je je eigen systeemflitser mee. Beschik je nog niet over een systeemflitser, mail dan even voor boeking naar petra@powershootacademy.com. Een deel van de cursisten kan gebruik maken van de hier aanwezige flitsers. We gaan deels ook met studioflitsers werken, deze zijn hier beschikbaar.

 

Waar

De workshop vindt plaats in de prachtige monumentale binnenstad van Zutphen.


 

Wanneer

Deze workshop vindt plaats op de volgende data:

  • Vrijdag 28 april
  • Zondag 21 mei

De workshop strat om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

 


 

Investering

De workshop kost 158 euro. Prijs is inclusief BTW, koffie, thee, eenvoudige biologische lunch en het gebruik van alle apparatuur. Ook is het inclusief de video die je vooraf kunt bekijken om het gefotografeerd worden voor jou een stuk meer ontspannen en leuk te maken.


 

Boeking

Voor 28 april kun je boeken via deze link.

Voor 21 mei kun je boeken via deze link.


Na boeking via de link ontvang je automatisch een factuur en een mail met de info over de training. Wanneer je dezelfde dag niks hebt ontvangen kan het zijn dat de mail met info in je spammap terecht is gekomen. Let op dat je bij boeking je mailadres zonder fouten typt, want met een verkeerd mailadres komen de mails niet aan. 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, tips en blogs, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden