Cover it!

Cover it!

 

Never judge a book by its cover. Yeah, right.

 

Jarenlang heb je je opgesloten. Elke vrij moment hoorde je de lokroep van het manuscript. Vakanties werden opgeofferd. Evenals kaarslicht met je geliefde, nachten slaap en feestjes met vrienden. En dan tik je: The end. Aan de werktitel ben je zo gewend geraakt dat het De Titel wordt. Dan nog even een omslag en húp de winkel in!

En daar gaat het mis.

Want nu pas begint het leven van jouw manuscript als boek in de buitenwereld.

.

In een winkel flirten ze met je. Nog voor de inhoud zich aan jou heeft geopenbaard. De boekcovers. Welk boek pak je op. Welke laat je liggen?

Welke achterflaptekst grijpt je direct bij je strot en trekt jou de eerste pagina binnen.

Bij welke teksten zucht je al voordat je bij de vierde regel bent.

Welke foto ademt: auteur. Welke fluistert: amateur?

 

Schrijver Christine Pannebakker en fotograaf Petra van Vliet zetten de schijnwerpers op jou en jouw boek in Cover it!

 

Wat gaan we deze dag doen

Nadat je van tevoren thuis al wat voorwerk hebt gedaan gaan Christine en Petra deze dag met jou aan de slag om een pakkende titel, een goede tekst op de achterflap en een mooie auteursfoto te maken. Ook denken we met je mee over het ontwerp van de voorkant, welke foto, tekening of tekst het beste bij jou en je boek past.

 

Christine gaat met jou aan de slag om de meest aantrekkelijke omslagtekst te schrijven. Ze leert jou hoe je in een paar zinnen de lezer lekker maakt voor jouw boek. En hoe je een goed biografietje schrijft. Ze toont welke covers aanspreken. En in welke valkuil je je nooit mag storten. Bovendien weet je na deze dag met zekerheid: dit is écht de titel van mijn boek.

 

foto's door Zonneke Kimpen

 

Petra maakt niet alleen een prachtige auteursfoto maar leert je ook hoe je makkelijker en meer ontspannen voor de camera kunt staan. Omdat je als auteur regelmatig voor een camera zult moeten staan krijg je vele tips over hoe dit makkelijk kan en hoe je het beste met een toekomstige fotograaf kunt communiceren.

 

Wie zijn wij

Christine Pannebakker

Christine Pannebakker schreef tien boeken de bestsellerlijsten in. Ze werd uitgegeven bij de grote uitgeefhuizen van Nederland; Kosmos en de Arbeiderspers. Ze organiseerde Schrijfweken die werden uitgeroepen tot de beste schrijfweken van in het Nederlands taalgebied. Ze begeleidde meer dan duizend auteurs. Onder wie de bestsellers De Vibe van Mark Verhees (30.000 verkochte exemplaren) en Liefdesbang (50.000 exemplaren) van Hannah Cuppen.

 

 

Christine Pannebakker                                                        Petra van Vliet

 

Petra van Vliet

Petra heeft in haar werk als portretfotograaf altijd een voorliefde gehad voor het fotograferen van auteurs. Tijdens de schrijfweken van Christine fotografeerde ze veel beginnende auteurs. Ook was ze vaste fotograaf bij onder andere de uitgevers de Arbeiderspers en The House of Books waar ze ook meerdere grote namen fotografeerde waaronder de Amerikaanse thriller auteur Tess Gerritsen en natuurlijk Christine Pannebakker zelf.

 

Foto's door Zonneke Kimpen

 

Wanneer

 

Deze training is op zondag 12 januari 2020. De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Waar

 

De workshop vindt plaats in Abcoude.

 

Kosten

 

De workshop kost 200 euro exclusief 21% BTW.

 

De dag is inclusief:

  • Persoonlijke begeleiding van Christine bij het schrijven van de tekst en het bedenken van de titel.
  • Het maken van een professionele auteursfoto door Petra in de studio of op een mooie buitenlocatie. Ook krijg je nog wat foto's die je kunt gebruiken voor social media, website en persdoeleinden.
  • Waardevolle poseertips die je kunt gebruiken bij alle keren dat je gefotografeerd gaat worden
  • Veel nieuwe inspiratie voor je boek en de voor cover
  • Lunch

 

Aantal deelnemers

 

Het aantal deelnemers is maximaal 12

 

Boeking

 

Boeken voor deze training kan via deze link.  Heb je eerst nog vragen dan kun je die mailen aan petra@powershootacademy.com of christine@pannebakker.org.

Na boeking ontvang je een mail met alle info. Deze mail komt soms in de spammap terecht dus check deze eerst als je niks ontvangen hebt.

 

 

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.