Basis opleiding fotografie

Basis opleiding fotografie

Fotograferen doen we allemaal, al is het alleen maar tijdens de vakantie. Met de komst van social media is de kwaliteit van die foto's opeens heel belangrijk geworden. Om zakelijk en prive goed zichtbaar te zijn is het belangrijk dat je opvalt. En dit doe je door technisch goede foto's te plaatsen. En dit doe je door foto's te plaatsen die een verhaal vertellen. Ook wanneer we geen enkele ambitie hebben om fotograaf te zijn, toch zijn we dat door social media tegenwoordig allemaal een beetje. 

De nieuwste smartphone of de mooiste camera zorgen er niet voor dat die foto's goed worden. Fotografie is een vak en dat moet je leren. Het is net als met zwemmen en fietsen, dat doen we allemaal, en ooit is er iemand geweest die het ons heeft geleerd.

Ik vind fotografie het mooiste vak ter wereld en ik wil het heel graag aan jou leren. Niet alleen je vakantie foto's en de foto's van je kinderen zullen voortaan een stuk beter worden (waar je kinderen je overigens enorm dankbaar voor zullen zijn). Ook jouw website en social media zullen er veel beter uit gaan zien.

Goed fotograferen betekent het begin van jouw online succes!

 

De basis opleiding

De opleiding bestaat uit 2 onderdelen:

 

1. Fotografie voor beginners.

Dit is de technisch basiskennis die stap voor stap wordt uitgelegd in ruim 5 uur lesmateriaal, verdeeld over 10 uitgebreide videolessen. 

De volgende onderwerpen komen bij dit onderdeel aan bod:

 

 • scherpstelling
 • de verschillende opname standen
 • belichting
 • diafragma
 • sluitertijd
 • ISO en witbalans
 • beeldhoek en perspectief
 • compositie
 • flitsen
 • M stand
 • verschillende soorten licht

Omdat bijna iedereen ook veel foto's maakt met zijn smartphone, krijg je als bonus ook 11 korte lessen smarthone fotografie.

 

2. Vervolg jaar training.

Bij deze training worden in ruim 100 films, 15 verschillende soorten fotografie behandeld. In deze lessen leer je de technieken toepassen in de praktijk. Door al die verschilllende vormen van fotografie te behandelen krijg je een enorme verdieping in de technische  kennis. Ook ga jij jezelf steeds beter leren kennen op het gebied van fotografie. Je leert waar je goed in bent en wat je wel en niet leuk vindt. Na het leren van de basistechnieken is het heel belangrijk dat je voor langere tijd regelmatig aan het fotograferen bent. Dit om de techniek te laten landen en niet meer te vergeten. De vervolg training is hier heel waardevol voor. Het beste is om direct door te gaan na de basiskennis. Je zult je verwonderen over je eigen foto's!

De volgende soorten fotografie komen bij dit onderdeel aan bod:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Macrofotografie
 • Zwart wit fotografie
 • Productfotografie
 • Culinaire fotografie
 • Creatieve fotografie
 • Sportfotografie
 • Fotograferen van huisdieren en kinderen
 • Straatfotografie
 • Avondfotografie
 • Natuurfotografie
 • Abstracte fotografie
 • Reportagefotografie
 • Flitsen/Studiofotografie
 • Fotobewerking

 

Hoe werkt het

Na boeking krijg je direct toegang tot de eerste videoles en kun je van start. De eerste 10 weken komt er elke week een les beschikbaar die een belangrijk technisch onderdeel van fotografie behandelt. Je krijgt hierbij eenvoudige opdrachten waarbij je de techniek oefent. Je kunt deze foto's plaatsen in een besloten facebookgroep waar ze op juistheid worden beoordeeld. In deze groep kun je ook al je vragen stellen. 

Na de eerste 10 lessen start automatisch het volgende onderdeel, de vervolgtraininig. Hierbij komt er elke 4 weken een  nieuwe bundel met videolessen beschikbaar, die elk een bepaalde vorm van fotografie behandelt. De huiswerk opdrachten hiervan deel je ook weer in een beslten facebookgroep en deze worden uitgebreid beoordeeld.

Vanaf het moment dat een filmpje beschikbaar is, kun je hem kijken wanneer je wilt, en zo vaak je wilt. Je kunt in deze training volledig je eigen tijd indelen. 

De 11 bonusfilmpjes over smartphone fotografie zijn direct bij de start beschikbaar. Huiswerk is bij deze filmpjes niet van toepassing.

In het online systeem blijft de gehele training 20 maanden zichtbaar. Binnen die 20 maanden kun je het huiswerk inleveren.  Na de 20 maanden krijg je toegang tot een andere facebookgroep waarin de 10 filmpjes over de basis technieken voor altijd voor jou beschikbaar zullen zijn (of zolang Facebook bestaat). Zo kun je de basis technieken altijd weer terugkijken. In deze groep geef ik elke maand een live sessie waar ik al je vragen beantwoord. Je kunt dus altijd een beroep blijven doen op mij als trainer.

 

Voor wie is het 

Deze opleiding is voor iedereen die online indruk wil maken met foto's, en inziet dat je daarvoor de techniek van fotografie en de werking van je camera moet leren. Het is voor iedereen die meer succes wil op social media, zowel zakelijk als privé. Maar het is ook voor jou wanneer je gewoon prachtige foto's van je kleinkinderen wil leren maken of met waanzinnige vakantiefoto's terug wil komen. Fotografie is voor iedereen!

 

Door wie wordt de training gegeven

De training wordt uiteraard door mijzelf gegeven, Petra van Vliet. In de afgelopen 18 jaar heb ik als fotograaf vele trainingen gegeven, zowel live als online. Hiermee heb ik in totaal zo'n 6000 deelnemers leren fotograferen. Mijn liefde voor fotografie is heel groot en mijn liefde voor het lesgeven misschien nog wel groter. Ik geef deze liefde dan ook met hart en ziel door aan mijn cursisten. Mijn grootste talent als trainer is ingewikkelde dingen simpel maken. Ik kan de techniek van fotografie dan ook eenvoudig uitleggen zodat iedereen het begrijpt, ook wanneer je niet technisch bent aangelegd. Ik ben een pionier en doe de dingen altijd net een beetje anders. Hierdoor groei je door mijn trainingen niet alleen als (amateur) fotograaf maar ook als mens.

 

Wordt het voor jouw camera uitgelegd?

In de training krijg je van verschillende camera's de werking te zien. Het wordt voorgedaan op compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflexcamera's. Ook de verschillende merken komen aan bod. Je ziet de werking van Nikon, Canon, Sony, Panasonic en Olympus. Zit jouw merk of type camera er niet bij is dat niet erg. Door middel van de uitleg snap je hoe het werkt en kun je het op je eigen camera vinden. Als je het zelf niet kunt vinden dan kun je vragen stellen en dan zoek ik het voor je op. Ik heb ervaring met alle merken en type camera's en ik vind het antwoord altijd. Kijk in het rode blok rechts boven op deze pagina of jouw camera geschikt is voor de training.

 

Waar en Wanneer

De training vindt plaats achter jouw eigen PC of tablet, je hoeft voor het kijken van de lessen dus niet de deur uit, lekker makkelijk dus. Voor een opdracht moet je wel regelmatig op pad.

De training start direct na boeking. Ben je even afwezig, met vakantie of te druk, is dat geen probleem. Je kunt tijdens de hele training je eigen tijd indelen en de filmpjes kijken op een moment dat het jou uitkomt. Ook het maken van het 'huiswerk' kan op een voor jou geschikt moment en zelfs terwijl je op vakantie bent.

 

Investering

Boek je de volledige basisopleiding in één keer dan bespaar je 35 euro en betaal je het mooie bedrag van 333 euro. 

 

Wil je alleen het eerste deel van de opleiding, de technische beginnerstraining, dan kost het 69 euro.

Wil je alleen het tweede deel van de opleiding, de vervolgtraining, dan kost het 299 euro.

 

Deze bedragen zijn inclusief:

 • BTW
 • alle videolessen
 • beoordeling van het huiswerk op facebook
 • permanente toegang tot een facebookpagina waar je de filmpjes van de basis techniek voor altijd kunt blijven zien met elke maand live vraag en antwoord sessies

 

Wanneer je kiest voor de volledige basis opleiding, dan krijg je aan het einde van het traject ook een certificaat van deelname.

 

We raden altijd aan om de volledige basis opleiding in één keer te boeken. Hoe sneller je na de basis techniek doorgaat met de vervolgtraining, hoe groter de kans dat je het echt goed leert en dat alle techniek een tweede natuur voor je wordt. Wanneer je de basis techniek leert en vervolgens een half jaar lang de camera weer neerlegt, kan het zijn dat de techniek niet goed genoeg 'blijft hangen' en je daarna weer opnieuw moet beginnen.

 

Boeken

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die bij jou past, boek dan via deze link, en bespaar zo 35 euro.

Wil je liever alleen deelnemen aan het technische beginnersdeel van de opleiding, boek dan via deze link.

Heb je het technische beginnersdeel van de opleiding al gedaan, boek dan hier alleen voor het vervolgdeel.

 

Wil je resultaat zien?

De beste manier om de kwaliteit van een training te laten zien is natuurlijk door het resultaat. Op onze facebookpagina plaatsen we regelmatig foto's van de deelnemers.

De banner bovenaan deze pagina bestaat ook uit foto's die voor de opdrachten van de training gemaakt zijn door de cursisten. De namen van de cursisten zijn (van links naar rechts, van boven naar onder):

Beitske van Eeken-Aartsen, Cockie Rietveld, Kitty van de Klundert-van den Broek, Hans Oordt, Tienka Vlietstra de Jong,  Mirjam van den Berg-Sieben, Nanda de Graaf, Peter Venema, Petra Graaf-Boom, Cynthia Plug, Belinda van Tongeren, Willy Berentsen, Talitha de Smit, Marijke Christie, Rinske Kranen-Pothof, Mieneke Klomp, Sandra Raangs.

 

Powershoot

Contact

petra@powershootacademy.com
06-45442170

Social

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en blogs, like dan onze Facebook pagina.